Zuid Afrika Africa Bike Week
ABW01
ABW01ABW02ABW03ABW04ABW05ABW06ABW07ABW08ABW09

Africa Bike Week tour

20 April 2018

Zuid Afrika is het meest interessante land op het Afrikaanse continent. Het is een smeltkroes van culturen waardoor Zuid Afrika ook wel de "Rainbow Nation" wordt genoemd en heeft een opmerkelijk gastvrije samenleving. Crossroads Motortours biedt al sinds haar ontstaan onvergetelijke tours aan door dit fascinerende Afrikaanse land. Er is niets te vergelijken met het plezier van rijden op een Harley-Davidson® motor en de cultuur en geschiedenis te ervaren die dit land zo uniek maakt.

Voor de Africa Bike Week™ tour willen we deze ervaring maximaliseren door onze  Western Cape Bike Ride te combineren met een bezoek aan de Africa Bike Week™ in East London. Africa Bike Week™ is een jaarlijks evenement georganiseerd door Harley-Davidson® Africa en Buffalo City Metro. Alle motorrijders, fans, hun families en vrienden vanuit Zuid Afrika en de rest van de wereld zijn uitgenodigd om het grootste vrij toegankelijke motortreffen op dit continent te bezoeken.

Verwacht leuke live optredens, veel H-D® onderdelen en spullen, gratis Harley-Davidson® test ritten, een custom Bike Show waar je spectaculaire motoren zult zien, een "Mass Ride" en nog veel meer. Het is ook een uitgelezen kans om H.O.G® leden vanuit de hele wereld te onmoeten.15 days

Tourkalender


 

Dag 1 : Amsterdam - Kaapstad

Na aankomst op het vliegveld van Kaapstad staan de tourleiders voor je klaar om jullie naar het hotel te brengen. Na het inchecken maken we vervolgens onder het genot van een drankje kennis met elkaar.

Dag 2 : Kaapstad - Stellenbosch [184 km]

Vandaag verkennen we eerst het schiereiland met als hoogtepunt Kaap de Goede Hoop. Hier hebben we de kans om bavianen tegen te komen. Via de Boulders, beroemd om zijn pinguïnkolonie, rijden we door naar Stellenbosch waar we ‘s avonds op een van de bekendste wine-estates in de streek gaan eten.

Dag 3 : Stellenbosch - Montagu [199 km]

In de ochtend staan er een aantal schitterende berg- passen op het menu. Eerst rijden we via de prachtige Helshoogte naar Franschhoek voor een “bakkie” en via Bainskloof Pass naar Worcester voor de lunch. We overnachten in Montagu, onze eindbestemming voor vandaag.

Dag 4 : Montagu - Oudtshoorn [266 km]

Over de schitterende “Roete tweeënsessig” rijden we naar Oudtshoorn. Route 62 wordt ook wel vergeleken met de Route 66 in Amerika. Beiden wegen werden in de jaren ‘20 aangelegd. Route 62 heeft een eigen symbool in het silhouet van een potje. In Oudtshoorn aangekomen hebben we ’s avonds een heerlijke braai.

Dag 5 : Oudtshoorn - Graaff Reinet [318 km]

In de ochtend brengen we een bezoek aan een struisvogelfarm. Hier krijgen we een rondleiding, maar het hoogtepunt van dit bezoek is een ritje op een “voëlstruis”. Via de Rust rijden we over de N9 naar Graaff Reinet.

In deze stad, gelegen in het hart van de Karoo, is de tijd stil blijven staan. Na aankomst in het hotel rijden we naar de Valley of Desolation. Een prachtige zonsondergang is het hoogtepunt aan het einde van deze prachtige dag.

Dag 6 : Graaff Reinet - Addo [240 km]

Een heerlijk ontbijt in het Drostdy-hotel en verder richti ng onze welverdiende rustdag. We overnachten nabij het beroemde Addo Elephant National Park.

Dag 7 : Addo

Vandaag hebben we een optioneel programma.

’s Morgens bezoeken we het Addo Elephant National Park. Met jeeps rijden we dit gigantische natuurpark in en maken kennis met een van de meest majestueuze dieren van Afrika, de Afrikaanse Olifant.

In de namiddag bezoeken we het Scotia Safaris Game Farm. In dit prachtige natuurgebied zien we o.a. zebra’s, antilopen en als hoogtepunt “de koning van de jungle”, de leeuw. Deze dag wordt door ons volledig verzorgd inclusief de transfers, lunch en braai in het Scotia Safaris Game Farm.

Dag 8 : Addo - East London

Vanaf nu zal alles in het teken staan van motoren als we op weg gaan naar East London voor ons bezoek aan de jaarlijkse Africa Bike Week. Naarmate we dichter bij East London komen, zullen we meer en meer andere motorrijders tegenkomen op weg naar dit motortreffen. 3 nachten en 2 dagen zullen we de gelegenheid hebben om de Africa Bike Week te ondergaan en motorrijders uit de hele wereld te ontmoeten.

Dag 9 & 10 : East London - Africa Bike Week

Africa Bike Week™ is een jaarlijks evenement georganiseerd door Harley-Davidson® Africa en Buffalo City Metro. Alle motorrijders, fans, hun families en vrienden vanuit Zuid Afrika en de rest van de wereld zijn uitgenodigd om het grootste vrij toegankelijke motortreffen op dit continent te bezoeken.

Verwacht leuke live optredens, veel H-D® onderdelen en spullen, gratis Harley-Davidson® test ritten, een custom Bike Show waar je spectaculaire motoren zult zien, een "Mass Ride" en nog veel meer. Het is ook een uitgelezen kans om H.O.G® leden vanuit de hele wereld te onmoeten.

Dag 11 : East London - Stormsriver [306 km]

Vandaag volgen we ongeveer de kustlijn over de beroemde Garden Route; een route die we de komende dagen zullen volgen. De naam van de route verklaart alles. Natuurlijk zullen we ook door Tsitsikamma National Park rijden en een van de mooiste stranden aan de kust bezoeken. We zullen de nacht doorbrengen in Stormsriver.

Dag 12 : Stormsriver - Mossel Bay [180 km]

In de ochtend kunnen we optioneel een boottocht maken om afhankelijk van het seizoen walvissen, dolfijnen en zeehonden te bekijken. Daarna vervolgen we de route met een stop in Knysna bij één van de prachtige lagoons. We vervolgen daarna onze tocht langs de Garden Route en eindigen de dag in Mossel Bay. Uiteraard heeft ons hotel een prachtig uitzicht over de oceaan.

Dag 13 : Mossel Bay - Hermanus [340 km]

Via Riversdale en Swellendam, waar we lunchen in een voormalige honderden jaren oude drostdy, richting Cape Agulhas, “het Suidelijkste punt van Afrika”. Daarna rijden we naar Hermanus. Dit vissersdorp staat vooral bekend om de walvissen die daar op korte afstand voor de kust zwemmen.

Dag 14 : Hermanus - Kaapstad [204 km]

Alweer de laatste dag van deze indrukwekkende tour. Via de kustweg rijden we richting Kaapstad. Deze weg staat omschreven als de mooiste kustweg van Zuid-Afrika.

Via Gordons Bay zien we Tafelberg al weer recht voor ons, als we richting het verhuurstation rijden waar we onze motoren inleveren.

Dag 15 : Kaapstad - Amsterdam

Aankomst Nederland. Veel verhalen rijker en nu al weer zin in de volgende vakantie.


Inbegrepen zijn:

 • Vliegreis Amsterdam - Kaapstad, Kaapstad - Amsterdam
 • Alle transfers
 • Alle overnachtingen in stijlvolle hotels op basis van indeling op een tweepersoonskamer
 • Tol- en parkeergelden
 • Motorhuur naar keuze inclusief verzekering
 • Brandstof
 • Nederlands sprekende reisleiding
 • Frisdrankenservice
 • Volgwagen met bagagefaciliteiten
 • Alle ontbijten

Niet inbegrepen zijn:

 • Luchthavenbelasting plus taxen
 • Maaltijden
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekering
 • Safari in Addo
 
* Indien gewenst is vliegen vanaf Brussel mogelijk.
* Prijs- en routewijzigingen voorbehouden.
* Voor onze groepsreizen geldt een minimumdeelname.
* Indien motor niet beschikbaar krijg je een gelijkwaardige motor of een upgrade.


Class B

Harley-Davidson Heritage Classic

Harley-Davidson Heritage Classic

Engine: 107.0 cu in
Fuel capacity: 5.0 gal.
Weight: 723 lb.
Seat height: 26.8 in
Harley-Davidson Road King

Harley-Davidson Road King

Engine: 107.0 cu in
Fuel capacity: 6.0 gal.
Weight: 836 lb.
Seat height: 27.8 inClass C

Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic

Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic

Engine: 107.0 cu in
Fuel capacity: 6.0 gal.
Weight: 904 lb.
Seat height: 29.1 in

Kies een motor

Klik op het motor type om prijzen te zien.
Alle prijzen zijn in Euro.


Klasse A

Klasse B

Klasse C

Klasse D

Vertrek Retour Prijs 2e passagier Eenkamertoeslag  
Vertrek Retour Prijs 2e passagier Eenkamertoeslag  
Vertrek Retour Prijs 2e passagier Eenkamertoeslag  
Vertrek Retour Prijs 2e passagier Eenkamertoeslag  
Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel René:
+31 (0)6 - 54 35 37 61
of Ronald:
+31 (0)6 - 53 14 91 99

Uiteraard kunnen wij ook contact met jou opnemen.
* = Verplicht veld


contact

Mandenmakerstraat 8
5801 VA, Venray
The Netherlands
Contact informatie