Informatie Motorreizen Canada


Bevolking en taal


De indianen en Inuït woonden al duizenden jaren geleden in Canada, voormalig 'Kanata' dat vestigingsplaats betekent, voordat de Europese kolonisten het land kwamen verkennen en innamen. Met name de Britten en Fransen vestigden zich aan de Oostkust.
Tegenwoordig wonen er zo'n 32 miljoen mensen in Canada waarvan 90% immigrant of nakomeling van een immigrant is. Veel Nederlandstalige immigranten zijn in de jaren na de Tweede Wereldoorlog naar Canada vertrokken om daar een nieuwe toekomst op te bouwen. De meeste Canadezen wonen in een strook van 200 kilometer langs de grens met de Verenigde Staten. Deze grens is de langste onverdedigde grens tussen twee landen. Frans en Engels zijn in Canada de twee officiële talen. In de provincie Quebec wordt vooral Frans gesproken.


Eten en drinken


Door de vele verschillende culturen heeft Canada een grote verscheidenheid een culinaire invloeden. U kunt uitstekend dineren in de meest uiteenlopende restaurants, variërend van eenvoudige zelfbediening tot haute cuisine. Zo kunt u kiezen uit gerechten met wapiti en- bizonvlees, verschillende soorten vis, maïs, rijst en een verscheidenheid aan lokaal fruit, zoals blauwbessen en wilde kersen. In Nova Scotia is het eten van kreeft ontzettend populair. Het is dan ook op vele plaatsen vers te verkrijgen. De Canadezen drinken graag de nationale bieren Labatt Blue en Moloson Canadian. Verder is de heerlijke ijswijn, een zoete geurige dessertwijn, wereldberoemd.


Geld en fooi


De Canadese dollar is de munteenheid van Canada. Alle bekende creditcards worden geaccepteerd en u kunt hiermee vrijwel overal betalen. De meeste banken in Canada beschikken over pinautomaten en accepteren Nederlandse bank -en giropassen. Tevens zijn er in veel grote supermarkten, hotels en benzinestations pinautomaten, de zogenaamde ATM. Denk eraan dat u de mogelijkheid om te pinnen in het buitenland bij uw bank moet aanvragen.
Het is gebruikelijk om, als u de service en kwaliteit goed vindt, een fooi te betalen. Het geven van een fooi van 10-15% is gebruikelijk.


Paspoort en rijbewijs


Voor Canada heeft u een paspoort nodig dat geldig is tot en met de dag na de terugkomst. Kinderen onder de 16 jaar hebben vanaf 26 juni 2012 een eigen paspoort nodig en kunnen niet meer meereizen op dat van hun ouders.
Voor het huren en besturen van een motor of auto heeft u een geldig Nederlands A of B rijbewijs nodig. 
Een internationaal rijbewijs is aan te raden, maar niet verplicht. Voor de borg is de hoofdbestuurder van het voertuig verplicht een creditcard op zijn/haar naam bij zich te hebben. In het zuiden is het wegennet van goede kwaliteit. Het noorden heeft slechts één verharde weg, namelijk de Alaska Highway. De overige wegen in het noorden zijn onverhard en vaak aangetast door de vorst. Op de snelwegen geldt een maximumsnelheid van gemiddeld 100 kilometer per uur, op tweebaanswegen buiten de bebouwde kom 80 kilometer per uur en binnen de bebouwde kom 50 kilometer per uur.


Voltage en telefoneren


Canada heeft een 110 volt systeem. Als u apparatuur mee wilt nemen, heeft u voor uw 220 volt apparaten een universele adapter nodig. Als uw apparatuur geschikt is voor 110 volt hoeft u enkel een wereldstekker mee te nemen. Omdat bellen met uw mobiele telefoon erg kostbaar is, raden wij u aan te bellen vanuit een telefooncel met een telefoonkaart. Het alarmnummer in Canada is 911. Om vanuit Canada naar Nederland te bellen draait u eerst 011 voor Europa en vervolgens 31 voor Nederland, gevolgd door het telefoonnummer zonder de eerste nul.


Kleding en helm


Regen- en motorkleding zijn aan te bevelen. Tevens adviseren we je eigen helm mee te nemen. In sommige staten in Amerika is er geen helmplicht, echter met een huurmotor van HD dien je altijd en in alle staten een helm te dragen.


Weer en klimaat


Canada heeft door de grootte van het land een zeer gevarieerd klimaat. Het westen kent een gematigd zeeklimaat met mildere winters dan de oostkust. De zomers kunnen vooral in de zuidelijke streken opvallend warm en vochtig zijn. In het zuiden van British Columbia bevindt zich zelfs een klein woestijngebied! 
Een deel van zuidelijk Alberta kent door de afscherming van de Rocky Mountains een vrij droog klimaat. Het noorden van Canada kent korte zomers en zeer koude winters met temperaturen die regelmatig onder de -40° Celsius reiken.


Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel Ronald:
+31 (0)6 - 53 14 91 99

Uiteraard kunnen wij ook contact met jou opnemen.
* = Verplicht veld


contact

Contact informatie