Informatie motorreizen CubaCuba is een fantastisch land met een rijke historie. En zoals Mick Jagger tijdens zijn concert in Havanna zei, "CUBA ESTA CAMBIANDO" (Cuba is aan het veranderen). Er kan nu iets meer, er mag iets meer en we kunnen er dus een tour gaan doen.


Bevolking en taal


In in Cuba wordt spaans gesproken, enkelingen spreken Engels.


Eten en drinken


De oorspronkelijke Cubaanse keuken is door de geschiedenis van het land redelijk beperkt, veel Creools, maar wel lekker. Inmiddels kunt komt hier verandering en op sommige plekken kunt u heerlijk eten.


Geld en fooi


De munteenheid in Cuba is de CUC. Er is ook nog een peso\'s Cubana, maar die is alleen voor de locals. De CUC is ongeveer gelijk aan de Euro. Er zijn slechts een beperkt aantal locaties om geld op te nemen. Er zijn een paar banken en in sommige hotels kunt u geld opnemen. Het is van belang dat het logo van uw pas overeenkomt met het logo op de geldautomaat. In veel gevallen heeft uw bank uit veiligheidsredenen het pinnen in het buitenland geblokkeerd. Zorg er dus voor dat u dit voorafgaand aan de reis bij uw bank aanvraagt. U kunt ook gebruikmaken van creditcards. Bij benzinestations kunt u vaak niet betalen met uw creditcard. Gemiddeld wordt een fooi gegeven van 5 a 10 procent.


Paspoort en rijbewijs


Wanneer u naar Cuba reist heeft u een geldig Belgisch of Nederlands paspoort nodig. Een visum is verreist en kunt u kopen op het Cubaans Consuaat in Rotterdam of op het vliegveld. U mag met het visum een maand blijven. Ook is het verplicht om een retour-of doorreisticket te hebben. U heeft een geldig rijbewijs nodig om een motor te besturen in Cuba.


Kleding en helm


Regen- en motorkleding zijn aan te bevelen. Tevens adviseren we je eigen helm mee te nemen. In Cuba geldt een helmplicht. Een Jethelm heeft gelet op het klimaat de voorkeur. Kleding met lange mouwen als bescherming tegen de zon is voor op de motor aan te bevelen. Denkt u aan het warme klimaat van Cuba


Voltage en telefoneren


In Cuba wordt net als in de VS gewerkt met 110 volt. Het is noodzakelijk dat u een reisstekker meeneemt. Telefoneren kan gewoon met uw gsm. Het bereik is buiten Havanna soms slecht . De kosten kunnen echter hoog oplopen. Verbinding met Wifi is in sommige hotels tegen betaling. Over het algemeen is de verbinding met internet slecht en langzaam.


Vaccinaties


Momenteel zijn voor Cuba geen aanwijzingen.Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel Ronald:
+31 (0)6 - 53 14 91 99

Uiteraard kunnen wij ook contact met jou opnemen.
* = Verplicht veld


contact

Contact informatie