Informatie Motorreizen USABevolking en taal


In de Verenigde Staten leven mensen uit vele verschillende culturen samen. De oorspronkelijke bewoners zijn de indianen. Tegenwoordig vormen zij nog maar een klein deel van de bevolking. Tijdens de ontdekking van de Verenigde Staten zijn er veel Europese kolonisten gevestigd. Deze groep vormt ongeveer 80% van de bevolking. Dit percentage wordt momenteel steeds lager door immigratie van mensen uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Amerikanen zijn over het algemeen behulpzaam ingesteld. Ze zullen altijd vragen hoe het met de ander gaat maar verwachten geen serieus antwoord. Dit kan door ons Nederlanders worden gezien als oppervlakkigheid maar is eigenlijk gewoon een omvangsvorm in de Amerikaanse cultuur. Engels is de hoofdtaal in de Verenigde Staten. Daarnaast spreken veel mensen Spaans. In de grote steden zal in bepaalde etnische wijken de moedertaal van deze etnische groepen gesproken worden.


Eten en drinken


De Verenigde Staten staan bekend om de grote fastfoodketens. Dit beeld is deels juist, maar naast fastfoodrestaurants hebben de Verenigde Staten een breed scala aan zeer smaakvolle restaurants. 
Vaak bestaan gerechten uit veel vlees. Spareribs, burgers en steaks zijn dan ook erg populair. De gerechten gaan gepaard met friet en groenten zoals koolsla en witte bonen in barbecuesaus. Qua drank staan de Verenigde Staten bekend om grote bekers frisdrank en koffie. Koffiebars als Starbucks zijn op elke straathoek terug te vinden.


Geld en fooi


De Verenigde Staten hebben een eigen valuta. Overal in het land kan betaald worden met de US Dollar (US$). U kunt geld opnemen bij vrijwel elke bank, mits u een pas met werelddekking heeft. Denk eraan dat u dit bij uw bank moet aanvragen. Voor eventuele kosten per transactie kunt u contact opnemen met uw bank. Bij veel gelegenheden, zoals restaurants of winkels, kunt u niet ter plaatse pinnen. Creditcards worden daarentegen vrijwel overal geaccepteerd. Het pinnen van geld met uw creditcard kan kostbaar zijn. Let op: vrijwel alle prijzen in winkels staan genoteerd exclusief de lokale belastingen, tel daarom ongeveer 10 procent (afhankelijk van de staat) op bij het getoonde bedrag. In de Verenigde Staten is het gebruikelijk om in restaurants 10 tot 20 procent fooi te geven aan het personeel. Dit wordt gezien als aanvulling op het (lage) salaris. Het gepaste bedrag aan fooi staat vaak al op uw rekening genoteerd.


Paspoort en rijbewijs


Wanneer u naar de Verenigde Staten reist is een paspoort verplicht. Kinderen kunnen niet meer meereizen op het paspoort van de ouders. Ook zij moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Voor de meeste actuele informatie betreffende uw paspoort verwijzen we dan ook door naar bovenstaande site. Sinds 12 januari 2009 is het verplicht om als reiziger minimaal 72 uur voor vertrek online een ESTA formulier in te vullen, waarna op basis van de ingevulde gegevens u toestemming tot de Verenigde Staten verleend zal worden. Wanneer u dit niet doet zal dit resulteren in een boete en/of weigering van toegang tot het land. 
Het ESTA formulier dient enkel te worden ingevuld indien u per vliegtuig of per boot het land binnenkomt. Reist u vanuit Canada of Mexico naar de Verenigde Staten dan vult u bij de grensovergang een groen I-94 W formulier (90 dagen geldig) in en betaalt u 6 dollar processing fee per persoon.


Voltage en telefoneren


De Verenigde Staten heeft geen 220 voltage systyeem, zoals men dat in Nederland kent. Men gebruikt het 110 voltage systeem. Normaal gesproken is het gebruik van een omvormer niet nodig. Uw Nederlandse apparatuur zal veelal gewoon werken, echter wellicht wat trager dan u gewend bent. Neemt u wél een wereldstekker mee, omdat de stopcontacten niet hetzelfde zijn als in Nederland.


Kleding en helm


Regen- en motorkleding zijn aan te bevelen. Tevens adviseren we je eigen helm mee te nemen. In sommige staten in Amerika is er geen helmplicht, echter met een huurmotor van H-D dien je altijd en in alle staten een helm te dragen. 


Weer en klimaat


De Verenigde Staten hebben door de grootte van het land een zeer gevarieerd klimaat. Van een poolklimaat in Alaska tot het subtropische klimaat in Florida. Het midden van het land heeft een landklimaat, wat betekent dat er hete zomers en strenge winters heersen. In Californië lijkt het klimaat op het mediterraan klimaat, maar ook het woestijnklimaat komt voor in de westelijke staten. De Verenigde Staten zijn het gehele jaar door te bereizen, echter dient rekening gehouden te worden met koude winters en met hete zomers in sommige gebieden. In de zuidelijke staten, zoals Florida, is het officiële orkaanseizoen van juni tot en met november. In deze periode kunnen één of meerdere orkanen voorkomen. Onze medewerkers adviseren u graag over de beste periode voor uw reis, of het beste reisgebied voor de gewenste periode.


Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel Ronald:
+31 (0)6 - 53 14 91 99

Uiteraard kunnen wij ook contact met jou opnemen.
* = Verplicht veld


contact

Contact informatie