Cuba Cuba Bike Ride
Cuba Bike Ride 01
Cuba Bike Ride 01Cuba Bike Ride 02Cuba Bike Ride 03Cuba Bike Ride 04Cuba Bike Ride 05Cuba Bike Ride 06Cuba Bike Ride 07Cuba Bike Ride 08Cuba Bike Ride 09


ALL INCLUSIVE

Let goed op wat er allemaal inbegrepen is. Zie hiervoor het Reisschema. Alle maaltijden met drankje en in Vadero ook alle overige drankjes.

Wil je met je eigen groep deze reis maken? Dat kan, als de groep uit minimaal 7 en maximaal 12 motoren bestaat. Je kunt dan ook, in overleg, buiten de geplande tourdata zelf een datum in de periode tussen 1 december en 10 april kiezen. Neem hiervoor contact met ons op.Enige tijd geleden, op een van zijn vele reizen naar Cuba kwam Ronald in contact met Ernesto Guevara, de zoon van Che. Ze ontdekten dat ze dezelfde passie voor motorreizen en het verzorgen van een perfecte reis voor motorrijders deelden. Ze werkten hun plannen uit en kwamen tot een waanzinnige tour in Cuba.


Als deelnemer ga je nooit meer dichter bij het echte Cuba komen. De geschiedenis en de revolutie herleven. Fantastische ritten maken, prachtige locaties bezoeken, de sfeer proeven en er onderdeel van zijn. Dieper kun je je niet in de Cubaanse cultuur dompelen. En dan ‘s avonds een Cuba Libre drinken en een sigaar roken met Ernesto Guevara, de zoon van Che Guevara, en Camilo, de zoon van de vriend van Che. Je bevind je in bijzonder gezelschap. Wauw!ERNESTO 'CHE' GUEVARA

Che Guevara


Na een reis vanuit Argentinië op zijn motor sluit Ernesto Guevara (bijgenaamd "Che") zich aan bij Castro’s revolutie. Na de overwinning beklede hij diverse posten in de Cubaanse regering. In 1965 vertrekt "Che" en geeft hij leiding aan operaties in voormalig Belgisch Congo. In 1967 wordt hij in Bolivia gewond opgepakt en geëxecuteerd.


Rond de persoon van Che Guevara is sindsdien een persoonlijkheidscultus ontstaan en is hij een wereldberoemd icoon geworden, mede dankzij de foto van Alberto Korda.


In 1997 worden de resten van zijn lichaam opgegraven en naar Cuba gebracht waar Che Guevara op 13 juli 1997 met een staatsbegrafenis word bijgezet in het mausoleum in Santa Clara. Natuurlijk bezoeken we dit mausoleum samen met zijn zoon.13 dagen

Tourkalender


 

ALL INCLUSIVE

Let goed op wat er allemaal inbegrepen is.

 

Dag 1 : Amsterdam - Havanna

Na aankomst in Cuba krijg je een VIP behandeling. Je wordt ontvangen in de VIP ruimte van het vliegveld onder het genot van een drankje en eventueel een eerste sigaar. Geen rijen bij de immigratie, geen wachten op koffers, alles wordt geregeld terwijl jij aan je eerste Cuba Libre nipt.

Hierna volgt vervoer naar het eerste 4-sterren hotel waar men ons wederom met een drankje verwelkomd. Tijdens het gezamenlijk avondeten leer je je reisgenoten en het team dat de tour gaat begeleiden kennen.

Dag 2 : Havanna [80 km]

Eerst ontbijten we in het hotel. Daarna volgt een uitgebreide briefing over de do’s en dont’s tijdens de tour, uitleg over alle regels en situaties in Cuba, het verkeer, de wegen, etc. Dan gaan we naar de motoren. Nadat iedereen zijn motor heeft, gaan we rijden over de beroemde Malecon boulevard van Havanna. Motorrijders zijn hier een bezienswaardigheid.

Daarna gaat het naar Plaza Revolucion waar Fidel Castro zijn beroemde lange toespraken hield. We bezoeken vervolgens de plek van waaruit Che Guevara het commando over Cuba voerde. We lunchen in de stad. We eindigen de dag bij ons hotel. Het diner is in Havana Vieja in een bijzonder restaurant. De rest van avond is vrij te besteden in Havanna.

Dag 3 : Havanna - Cienfuegos [250 km]

We beginnen met het ontbijt in het hotel. Dan vertrekken we vroeg naar Playa Giron oftewel de beroemde Varkensbaai (Bay of Pigs). Hier probeerden Cubaanse ballingen met steun van de USA een invasie te lanceren. Ernesto Guevara deelt hier de ervaringen van zijn vader, op die voor Cuba zo belangrijke dagen.

We lunchen bij Playa Giron. Een fantastische lunch. In de middag volgt een rit met prachtige vergezichten naar "de parel van het zuiden" Cienfuegos. We overnachten in een hotel en eten in een particulier restaurant.

Dag 4 : Cienfuegos - Trinidad [130 km]

We rijden een korte rit naar Trinidad. Trinidad heeft prachtige koloniale gebouwen en is volledig UNESCO erfgoed.

We krijgen een rondleiding door deze prachtige stad (lopend) en hebben een excursie naar Topes de Collantes, een prachtig natuurreservaat met vele mooie watervallen. We hebben een Creoolse lunch in de regio. ’s Avonds slapen we in een casa particular waar het diner is.

Dag 5 : Trinidad- Remedios [200km]

Een prachtige dag met een adembenemende rit over bergen en leuke dorpjes, om te gaan overnachten in het charmante Remedios. Lunch en diner inbegrepen.

Dag 6 : Remedios - Santa Clara [110 km]

Na het uitgebreide ontbijt en de lunch in het hotel vertrekken we op ons gemak naar Santa Clara. Terug via een stukje  “los Cayo’s”. Over de eilanden en bruggen die hen met elkaar verbinden We doen een stadstour in deze prachtige historische stad met veel koloniale architectuur en bezoek ook het mausoleum van Ernesto Guevara, de vader van onze tourleader. We overnachten in de stad waar we in het hotel eten.

Dag 7 : Santa Clara – Varadero [220 km]

We ontbijten in het hotel en vertrekken naar la Cuidad de Gardenas. Veel mooie uitzichten tijdens de rit. We overnachten aan het strand in Varadero, wederom in een 5-sterren all-inclusive resort. De stranden van Varadero behoren tot de mooiste van Cuba en de wereld. Er is tijd om van het strand te genieten en te baden in zee.

Dag 8 : Varadero – Havanna [150 km]

Een relaxte start met een vrije ochtend. Pas na de lunch vertrekken we naar de historische stad Matanzas. Via de hoogste brug van Cuba bij Bacunayagua waar we ook stoppen, rijden we naar Havanna. We overnachten in een 4-sterren hotel Diner in Parisien. De Club voorheen van Al Capone,. Hier eten we maar kijken we ook naar een prachtige cubaanse show. Daarna sigaartje op het terras en je voelt je Capone zelf

Dag 9 : Havanna – Pinar Del Rio [220km]

Pinar Del Rio en Vinales zijn beroemd om de tabak plantages. We vertrekken wederom na het ontbijt en rijden naar de tabak plantage van de beroemde familie Robaina. Hier groeit misschien wel de beste tabak van de wereld. We rijden door de prachtige vallei van Vinales en overnachten in een 3-sterren hotel. We dineren op een bijzondere locatie.

Dag 10 : Pinar Del Rio – Havanna [240 km]

Na het ontbijt vertrekken we naar Comunidad Las Terrazas met prachtig uitzicht over Vinales. Dit is adembenemend rijden. Chillen op je motor. We hebben een Creoolse lunch in las Terazzas. Daarna rijden we terug naar Havanna waar we de motoren inleveren. Het rij-deel van de tour zit er op. We hebben ’s avonds een afscheidsdiner.

Dag 11 : Vrije dag Havanna

Vandaag ontbijt in het hotel en daarna kun je de hele dag rond banjeren in Havanna, wat valt hier nog over te zeggen; prachtig genieten.

We sluiten af met een all inclusive feestavond op een bijzondere locatie

Dag 12 : Vertrek naar huis.

In de ochtend kunt je nog genieten van een ontbijt en enkele uren in de stad. Daarna volgt de transfer naar het vliegveld en zit het er echt op.

Dag 13 : Aankomst AmsterdamEten en drinken:

 • Dag 1 in Havanna
  Inbegrepen: Welkomstdrankje op het vliegveld.
  Diner inbegrepen; in of nabij het hotel.
 • Dag 2  Havanna - Havanna
  Ontbijt inbegrepen.
  Lunch inbegrepen.
  Transfer to Havanna vieja inbegrepen, diner inbegrepen.
 • Dag 3 in Havanna - Cienfuegos
  Ontbijt in hotel inbegrepen.
  Lunch in casa particular inbegrepen.
  Diner in hotel of casa particular inbegrepen.
 • Dag 4 in to Cienfiegos - Trinidad
  Ontbijt in hotel of casa particular inbegrepen.
  Lunch inbegrepen.
  Diner in paladar inbegrepen.
 • Dag 5 Trinidad – Remedios
  Ontbijt in hotel of casa particular inbegrepen.
  Lunch en diner inbegrepen.
 • Dag 6 Remedios – Santa Clara
  Ontbijt in hotel of casa particular inbegrepen.
  Lunch in paladar inbegrepen.
  Diner in hotel inbegrepen.
 • Dag 7 Santa Clara – Varadero
  Ontbijt in hotel inbegrepen.
  Aankomst in Varadero vroeg in 4 of 5 star all inclusive.
  Lunch in Varadero, in Resort Diner and drinks inbegrepen.
 • Dag 8 Varadero – Havanna
  Ontbijt inbegrepen.
  Lunch inbegrepen.
  Dinner in Parisien waar we het beste Tropische Showballet van Cuba gaan bekijken (niet inbegrepen). Eigen vervoer.
 • Dag 9 Havanna – Pinar del Rio Vinales
  Ontbijt inbegrepen.
  Lunch inbegrepen.
  Diner op speciale locatie inbegrepen.
 • Dag 10 Pinar del Rio – Havanna
  Ontbijt inbegrepen.
  Creole lunch inbegrepen.
  Vaarwel diner in Havanna Vieja inbegrepen.
 • Dag 11 Havanna
  Ontbijt inbegrepen.
  Feestavond op bijzondere locatie inbegrepen. Incl. drankjes en eten
 • Dag 12 Havanna
  Ontbijt inbegrepen en vrij te besteden uren voordat we naar het vliegveld gaan.

Inbegrepen zijn:

 • Transfers met airconditioning
 • Nagenoeg alle ontbijten, lunches en diners
 • Alle excursies zoals hierboven beschreven
 • Tourleaders, mecaniciens, gereedschap
 • Reserve motor
 • Verzekering van de motor zoals in Cuba vereist
 • Vliegreis
 • Uw tourleaders zijn Ernesto Guevara samen met een tourleader van Crossroads Motortours
 • Brandstof
 • Visum

Niet inbegrepen zijn:

 • Luchthavenbelasting plus taxen
 • Eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Eigen risico met 1500 CUC borg, ongeveer gelijk aan 1500 euro
 • Helmen en kleding. Geadviseerd word een open jet helm
 • Buiten de vaststaande, begeleide ritten mag er niet met de motoren gereden worden
 
* Prijs- en routewijzigingen voorbehouden.
* Het aantal beschikbare motoren is beperkt is; het geleverde model kan afwijken van de reservering.


Klasse A

Het aantal beschikbare motoren is beperkt. Daarom kan het voor komen dat het gereserveerde model niet geleverd kan worden. De modellen worden toegekend op volgorde van inschrijving.

De motoren zijn 1 à 2 jaar jong.

				H-D Electra Glide

H-D Electra Glide

Cilinderinhoud:  1690 cc
Tankinhoud:  22,7 l
Gewicht:  394 kg
Zadelhoogte:  740 mm
				H-D Street Glide

H-D Street Glide

Cilinderinhoud:  1745 cc
Tankinhoud:  22,7 l
Gewicht:  376 kg
Zadelhoogte:  685 mm
				H-D Switchback

H-D Switchback

Cilinderinhoud:  1690 cc
Tankinhoud:  17,8 l
Gewicht:  333 kg
Zadelhoogte:  695 mm
				H-D Dyna Low Rider

H-D Dyna Low Rider

Cilinderinhoud:  1690 cc
Tankinhoud:  17,8 l
Gewicht:  311 kg
Zadelhoogte:  700 mm
				H-D Street Bob

H-D Street Bob

Cilinderinhoud:  1690 cc
Tankinhoud:  17,8 l
Gewicht:  304 kg
Zadelhoogte:  680 mm
				H-D Dyna Wide Glide

H-D Dyna Wide Glide

Cilinderinhoud:  1690 cc
Tankinhoud:  17,8 l
Gewicht:  307 kg
Zadelhoogte:  680 mm
				H-D V-Rod Muscle

H-D V-Rod Muscle

Cilinderinhoud:  1247 cc
Tankinhoud:  18,9 l
Gewicht:  307 kg
Zadelhoogte:  705 mm
				H-D Superlow 1200T

H-D Superlow 1200T

Cilinderinhoud:  1202 cc
Tankinhoud:  17,0 l
Gewicht:  274 kg
Zadelhoogte:  705 mm

Kies een motor

Klik op het motor type om prijzen te zien.
Alle prijzen zijn in Euro.


Klasse A

Klasse B

Klasse C

Klasse D

Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
07-03-2021 19-03-2021 € 7.950 € 4.950 € 1.200
11-12-2021 23-12-2021 € 7.950 € 4.950 € 1.200
11-03-2022 23-03-2022 € 7.950 € 4.950 € 1.200
11-12-2022 23-12-2022 € 7.950 € 4.950 € 1.200
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
07-03-2021 19-03-2021 € 0 € 4.950 € 1.200
11-12-2021 23-12-2021 € 0 € 4.950 € 1.200
11-03-2022 23-03-2022 € 0 € 4.950 € 1.200
11-12-2022 23-12-2022 € 0 € 4.950 € 1.200

Als de getoonde prijs 0 is, betekent dit dat de prijs nog niet bekend is wegens de beperkte beschikbaarheid van de motor die u gekozen hebt. Neem a.u.b. contact op met Crossroads Motortours over de beschikbaarheid en voor een offerte.

Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
07-03-2021 19-03-2021 € 0 € 4.950 € 1.200
11-12-2021 23-12-2021 € 0 € 4.950 € 1.200
11-03-2022 23-03-2022 € 0 € 4.950 € 1.200
11-12-2022 23-12-2022 € 0 € 4.950 € 1.200

Als de getoonde prijs 0 is, betekent dit dat de prijs nog niet bekend is wegens de beperkte beschikbaarheid van de motor die u gekozen hebt. Neem a.u.b. contact op met Crossroads Motortours over de beschikbaarheid en voor een offerte.

Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
07-03-2021 19-03-2021 € 0 € 4.950 € 1.200
11-12-2021 23-12-2021 € 0 € 4.950 € 1.200
11-03-2022 23-03-2022 € 0 € 4.950 € 1.200
11-12-2022 23-12-2022 € 0 € 4.950 € 1.200

Als de getoonde prijs 0 is, betekent dit dat de prijs nog niet bekend is wegens de beperkte beschikbaarheid van de motor die u gekozen hebt. Neem a.u.b. contact op met Crossroads Motortours over de beschikbaarheid en voor een offerte.

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel Ronald:
+31 (0)6 - 53 14 91 99

Uiteraard kunnen wij ook contact met jou opnemen.
* = Verplicht veld


contact

Contact informatie