Eigen groep Music and Bikes Mannen-tour
Music and Bikes 9
Music and Bikes 9Music and Bikes 8Music and Bikes 7Music and Bikes 6Music and Bikes 5Music and Bikes 4Music and Bikes 3Music and Bikes 2Music and Bikes 1


Een Music and Bikes moet in een muziek stad starten en eindigen. In welke stad is het nu gezelliger als in New Orleans. We beginnen en eindigen dus in de Big Easy, New Orleans. Heerlijk een dag acclimatiseren in deze gave stad. En dan gaan we rijden. Overdag lekker toeren op je motor. 's Avonds genieten van live blues, jazz, rock of country. In beroemde 'music cities' als Nashville, Memphis en New Orleans, maar ook in minder bekende plaatsen tussen de locals. Beale Street, French Quarter, muziekkroegjes: here we come!


Wil je meer weten over deze tour, klik dan op “Reisschema".

Wil je de prijzen en vertrekdata weten, klik dan op “Prijzen & reserveren”. Klik dan je motorkeuze aan. Daarna verschijnen de prijzen per vertrekdatum in een overzicht. Als je achter de datum van je keuze klikt op reserveren, verschijnt het reserveringsformulier. Dat kun je invullen en pas als je op verzenden drukt heb je een reservering gemaakt.


16 dagen

Tourkalender


 

Dag 1 : Amsterdam - New Orleans

Vertrek vanaf Amsterdam naar New Orleans.. Het is een lange vlucht geweest met een overstap want er wordt internationaal niet rechtstreek op New Orleans gevlogen. We komen redelijk op tijd aan in New Orleans dus er is nog tijd voor een paar gave muziekkroegjes in Bourbon Street of Frenchmen Street. We slapen in een leuk hotel in het centrum van de stad vlak bij de French Quarter.

Dag 2 : Vrije dag in New Orleans

Je kunt een wandeling maken door de stad en met name de French Quarter.
New Orleans heeft een lang en roemrucht verleden met een Franse periode maar ook de Spanjaarden hebben hier jarenlang een nederzetting gehad.
Dit alles vind je terug in deze prachtige stad ook wel “THE BIG EASY” genaamd.
Er zijn hier zoveel bijzondere dingen te zien.
Louis Armstrong Park, Congo Square en het studiootje waar Fats Domino zijn eerste single opnam. Maar er is nog veel meer. Bijzondere plekken allemaal. En wat dacht je van een Cafe au lait met een beignet in French Market of een vers gerolde sigaar van de Cigar Factory. Wereldberoemd.

Dag 3 : New Orleans - Pensacola Beach [380 km]

Vandaag halen we de motoren op en rijden richting Pensacola Beach. We verlaten New Orleans en gaan prachtig langs de kust rijden.
We rijden langs Bayou’s en lunchen aan het strand van de golf van Mexico
Na aankomst in het Hotel nog even heerlijk naar het strand of nog even in de pool.
’s Avonds gaan we heerlijk eten in een leuk restaurant. Heerlijk Seafood of een sappige steak met uitzicht op zee.

Dag 4 : Pensacola Beach - Apalachicola [255 km]

Vandaag rijden we door het plaatsje Seaside waar de ”Truman Show” is opgenomen. Degene die deze film hebben gezien, wanen zich in een heus filmdecor. We lunchen op een heel mooi plekje aan het strand en gaan langs bij de Harley-Davidson dealer van Panama City. We overnachten in Apalachicola. Heerlijk eten op een terras aan het water?

Dag 5 : Apalachicola - St. Augustine [440 km]

We rijden door de bossen van Florida en steken deze staat in de breedte over naar St. Augustine. Na aankomst in St. Augustine kunnen we eventueel gaan eten op een van de sfeervolle terrasjes, om daarna een ”local bar” te bezoeken. Music and Bikes zou Music and Bikes niet zijn als daar geen live band zou spelen. Trade Winds is een fantastische kroeg om te bezoeken hier in St Augustine.

Dag 6 : St. Augustine - Savannah [330 km]

Vanuit Florida rijden we de staat Georgia in naar de historische havenstad Savannah waar we slapen in het Historic District. ’s Avonds kunnen we weer genieten van live muziek op de Citymarket in een authentieke blueskelder of in een van de kroegjes aan de kade van de rivier.

Dag 7 : Savannah - Athens [413 km]

We rijden door Georgia naar de staatsgrens met Tennessee en pakken daarbij ook een klein stukje van de staat South Carolina mee. De weg wordt ook wat minder vlak dus voor de meeste onder ons ook leuker om te rijden. Athens is een studentenstad en dus er is altijd wat te beleven. Veel leuke restaurantjes en kroegen met live muziek.

Dag 8 : Athens - Cherokee [270 km]

We rijden door de bossen om uit te komen bij de Great Smoky Mountains en de beroemde “TAIL OF THE DRAGON”. 318 bochten in 11 mijl. De Adrenaline spuit uit je oren. Dit moet je gereden hebben. Een geweldige weg die een sterk stukje rijkunst vraagt. Doe het kalm en technisch perfect en je kunt genieten.
Dit hele gebied is trouwens een paradijs voor de motorrijder.

We overnachten in het plaatsje Cherokee, genoemd naar de Native Americans die hier ooit woonden. Google "Trail of Tears" als je meer wilt weten over deze zwarte bladzijde in de geschiedenis.

Na aankomst kunnen we eventueel gaan eten in een van de sfeervolle restaurantjes. In Cherokee zit ook nog een gaaf Harley-Davidson winkeltje. Hier moet je echt een T-shirt scoren.

Dag 9 : Cherokee - Nashville [400 km]

Nashville is de muziek hoofdstad van de wereld. Iedere muzikant droomt ervan om hier een plaat op te kunnen nemen.

De sfeer en cultuur is hier totaal anders als wat je in eerder deze tour zag of in Memphis zult gaan zien. Je kunt eventueel naar het Johnny Cash museum gaan en zijn graf bezoeken.
Je kunt verder de middag invullen met heerlijk rondbanjeren en shoppen en dan natuurlijk ’s avonds weer de muziek

Op Broadway kun je ergens lekker eten of gewoon een Burger in een van de vele muziektentjes hier. Er is ook nog een deel van de stad, Printers Alley, waar je, als je niet zo van de Country Muziek bent, lekker naar de Bleus kunt gaan luisteren.

Dag 10 : Nashville - Memphis [418 km]

Van de country naar de blues! Voor we in “de Bluesstad” Memphis aankomen hebben we een fantastische rit over Natchez Trace Parkway, één van de mooiste wegen om met de motor te rijden.

In Memphis is veel te beleven. Je kunt vanavond stappen op Beale Street, waar de blues ”over de straat rolt”. Niet alleen in B.B. King’s Café, maar overal waar je loopt, komt de muziek je tegemoet. Een geweldige ervaring!!!

Dag 11 : Vrije dag in Memphis

Vandaag is er uitgebreid tijd om Memphis te verkennen en op zoek te gaan naar de oorsprong van de Rock 'n Roll. Bezoek uitgebreid het Graceland van Elvis en/of de wereldberoemde Sun studio's waar menig bekende muzikant voetsporen heeft achtergelaten. Ook gaan we naar de Civil Rights Museum bij het Lorraine motel waar Martin Luther King is vermoord. Een zeer indrukwekkende ervaring.

Dag 12 : Memphis - Clarksdale [150 km]

Met de Blues nog in de aderen vertrekken we richting Clarksdale. We rijden door een vrij arme omgeving, wat je een beetje een beeld geeft van the Deep South van de Verenigde Staten. We rijden parallel aan de Mississippi en bezoeken (afhankelijk van de oogsttijd) een katoenverwerkingsfabriek.

We overnachten in Clarksdale waar volgens de overlevering de Blues geboren is en het eerste rock 'n roll nummer geschreven is. Hier bevindt zich het Delta Bleus museum en de beroemde Crossroads. Daar waar Robert Johnson zijn ziel aan de duivel heeft verkocht in ruil voor succes in de muziek. Er zijn vele songs geschreven over deze Crossroads. We kunnen eventueel lunchen bij de beroemde Ground Zero Bleus Club van Morgan Freeman of een origineel en lekker smoker restaurant. Echt de moeite waard. ‘s avonds een bbq en live muziek. Dit wordt een topavond.

Dag 13 : Clarksdale - Natchez [440 km]

We laten Clarcksdale achter ons en vervolgen onze weg door Mississippi. De omgeving is bosrijk, afgewisseld door katoenplantages. We krijgen ruimschoots de tijd om kennis te maken met deze arme maar cultuurrijke staat. We overnachten in Natchez aan de Mississippi rivier op een fraaie locatie. Ook hier kennen we natuurlijk een gaaf lokaal restaurant. Weer top.

Dag 14 : Natchez - New Orleans [270 km]

Vanuit Natchez rijden we Louisiana binnen. Voordat we New Orleans bereiken is er de gelegenheid om een Swamptour te maken.

Na aankomst in New Orleans leveren we de motoren in, en maken we ons op voor de laatste avond van deze tour. We duiken natuurlijk onder in de muziek. Dat ligt hier trouwen gewoon op straat en als je de plekjes weet loop je zomaar tegen een spontane jamsessie aan.
Een van de meest Local Blues Clubs in New Orleans is Blue Nile. Wat een sfeer.

Dag 15 : Vertrek naar huis

Het zit er helaas weer op, transport naar het vliegveld en we vertrekken richting Amsterdam.

Dag 16 : Aankomst AmsterdamInbegrepen zijn:

 • Vliegreis Amsterdam - New Orleans, New Orleans - Amsterdam *
 • Alle transfers
 • Alle overnachtingen in hotels/motels op basis van indeling op een tweepersoonskamer
 • Tol- en parkeergelden
 • Entree (nationale) parken
 • Motorhuur naar keuze **
 • Verzekering voor schade aan de motor
 • WA verzekering voor aansprakelijkheid jegens derden (conform het minimum vereist in de staat waar gehuurd wordt)
 • Beide verzekeringen zonder eigen risico
 • Brandstof tijdens gemeenschappelijke ritten
 • Professionele reisleiding door ervaren tourleiders
 • Frisdrankenservice: gratis water en softdrinks uit onze koelbox
 • BBA: een biertje bij aankomst, iedere dag na het rijden een heerlijk koel biertje
 • BBQ service: we hebben een uitgebreide uitrusting om een BBQ te organiseren
 • Gebruik van de reservemotor
 • Volgwagen met bagagefaciliteiten
 • Een BBQ
 • Een pizza avond
 • Graceland
* Heb je specifieke wensen betreffende je vlucht, zoals vertrek vanaf een andere luchthaven of businessclass vliegen of ...? Vermeld dit dan in het opmerkingen veld op het reserveringsformulier. Crossroads Motortours neemt dan contact met je op om een en ander tegen een kostendekkende meerprijs te realiseren.
** Indien de gewenste motor niet beschikbaar is krijg je een gelijkwaardige motor of een upgrade.

Niet inbegrepen zijn:

 • Luchthavenbelasting en andere toeslagen betreffende de vliegreis
 • Maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • National Civil Rights Museum en Lorraine Motel
 • Sun Studio's
 • Delta Blues Museum
 • Swamp tour

Prijs- en routewijziging voorbehouden.Klasse A

Harley-Davidson® Heritage Softail® Classic

Harley-Davidson® Heritage Softail® Classic

Zadelhoogte: 66 cm
Gewicht: 328 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 19 liter
Harley-Davidson® Street Bob®

Harley-Davidson® Street Bob®

Zadelhoogte: 63,5 cm
Gewicht: 297 kg
Cilinderinhoud: 1868 cc
Tankinhoud: 13,3 liter


Klasse B

Harley-Davidson® Street Glide®

Harley-Davidson® Street Glide®

Zadelhoogte: 66 cm
Gewicht: 376 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Harley-Davidson® Road Glide®

Harley-Davidson® Road Glide®

Zadelhoogte: 68,6 cm
Gewicht: 388 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter


Klasse C

Harley-Davidson® Street Glide® Touring Edition

Harley-Davidson® Street Glide® Touring Edition

Zadelhoogte: 68,6 cm
Gewicht: 376 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 19 liter
Harley-Davidson® Road Glide® Touring Edition

Harley-Davidson® Road Glide® Touring Edition

Zadelhoogte: 68,6 cm
Gewicht: 372 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 19 liter


Klasse D

Harley-Davidson® Electra Glide®

Harley-Davidson® Electra Glide®

Zadelhoogte: 73,7 cm
Gewicht: 410 kg
Cilinderinhoud: 1496 cc
Tankinhoud: 19 liter
Harley-Davidson® Road Glide® Ultra

Harley-Davidson® Road Glide® Ultra

Zadelhoogte: 71,1 cm
Gewicht: 408 kg
Cilinderinhoud: 1690 cc
Tankinhoud: 19 literKies een motor

Klik op het motor type om prijzen te zien.
Alle prijzen zijn in Euro.


Klasse A

  

Klasse B

  
 

Klasse C

  

Klasse D

  

Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel Ronald:
+31 (0)6 - 53 14 91 99

Uiteraard kunnen wij ook contact met jou opnemen.
* = Verplicht veld


contact

Contact informatie