USA Music and Bikes
Music and Bikes 1
Music and Bikes 1Music and Bikes 2Music and Bikes 3Music and Bikes 4Music and Bikes 5Music and Bikes 6Music and Bikes 7Music and Bikes 8Music and Bikes 9


Een Music and Bikes moet in een muziek stad starten en eindigen. In welke stad is het nu gezelliger als in New Orleans. We beginnen en eindigen dus in de Big Easy, New Orleans. Heerlijk een dag acclimatiseren in deze gave stad. En dan gaan we rijden. Overdag lekker toeren op je motor. 's Avonds genieten van live blues, jazz, rock of country. In beroemde 'music cities' als Nashville, Memphis en New Orleans, maar ook in minder bekende plaatsen tussen de locals. Beale Street, French Quarter, muziekkroegjes: here we come!


Wil je meer weten over deze tour, klik dan op “Reisschema".

Wil je de prijzen en vertrekdata weten, klik dan op “Prijzen & reserveren”. Klik dan je motorkeuze aan. Daarna verschijnen de prijzen per vertrekdatum in een overzicht. Als je achter de datum van je keuze klikt op reserveren, verschijnt het reserveringsformulier. Dat kun je invullen en pas als je op verzenden drukt heb je een reservering gemaakt.16 dagen

Tourkalender


 

Dag 1 : Amsterdam - New Orleans

Vertrek vanaf Amsterdam naar New Orleans.. Het is een lange vlucht geweest met een overstap want er wordt internationaal niet rechtstreek op New Orleans gevlogen. We komen redelijk op tijd aan in New Orleans dus er is nog tijd voor een paar gave muziekkroegjes in Bourbon Street of Frenchmen Street. We slapen in een leuk hotel in het centrum van de stad bij French Quarter.

Dag 2 : Vrije dag in New Orleans

Je kunt een wandeling maken door de stad en met name French Quarter.
New Orleans heeft een lang en roemrucht verleden met een Franse periode maar ook de Spanjaarden hebben hier jarenlang een nederzetting gehad.
Dit alles vind je terug in deze prachtige stad ook wel “THE BIG EASY” genaamd.
Er zijn hier zoveel dus bijzondere dingen te zien.
Louis Armstrong Park, Congo Square en het studiootje waar Fats Domino zijn eerste single opnam. Maar er is nog veel meer. Bijzondere plekken allemaal. En wat dacht je van een Cafee latte met een Appelbeignet in French Market of een vers gerolde Sigaar van de Cigar Factory. Wereldberoemd.

Dag 3 : New Orleans - Destin [420 km]

Vandaag halen we de motoren op en rijden richting Destin. We verlaten New Orleans en gaan prachtig langs de kust rijden.
De kustplaatsen hier zijn ”worldwide famous” om zijn ”Johnny en Anita” cultuur. Alles word je duidelijk als je je onder de plaatselijke bevolking begeeft.
Heerlijk naar het Strand nog even in de pool.
’s Avonds gaan we heerlijk eten in een supergaaf restaurant boven op een uitzicht dek. Heerlijk Seafood of een sappige steak met uitzicht op zee.

Dag 4 : Destin - Apalachicola [521 km]

Vandaag rijden we door het plaatsje Seaside waar de ”Truman Show” is opgenomen. Degene die deze film hebben gezien, wanen zich in een heus filmdecor. We lunchen op een heel mooi plekje aan het strand. We overnachten in Apalachicola. Zullen we eens wat garnalen op de BBQ gooien?

Dag 5 : Apalachicola - St. Augustine [435 km]

We rijden door de bossen van Florida en steken deze staat in de breedte over naar St. Augustine. Na aankomst in St. Augustine kunnen we eventueel gaan eten op een van de sfeervolle terrasjes, om daarna een ”local pub” te bezoeken. Music and Bikes zou Music and Bikes niet zijn als daar geen live band zou spelen.

Dag 6 : St. Augustine - Savannah [330 km]

Vanuit Florida rijden we de staat Georgia in naar de historische havenstad Savannah waar we slapen in het Historic District. ’s Avonds kunnen we weer genieten van live muziek op de Citymarket in een authentieke blueskelder.

Dag 7 : Savannah - Athens [413 km]

We rijden door Georgia naar de staatsgrens met Tennessee en pakken daarbij ook een klein stukje van de staat South Carolina mee. De weg wordt ook wat minder vlak dus voor de meeste onder ons ook leuker om te rijden. Vanavond bestaat er de mogelijk een BBQ te organiseren. Athens is een studentenstad en dus er is altijd wat te beleven.

Dag 8 : Athens - Gatlinburg [272 km]

We rijden door de bossen om uit te komen bij de Smokey Mountains en de beroemde “TAIL OF THE DRAGON”. 318 bochten in 11 mijl. De Adrenaline spuit uit je oren. Bedenk het zelf maar. Dit moet je gereden hebben.
Dit hele gebied is trouwens een paradijs voor de motorrijder.
We overnachten in de Smokey Mountains na aankomst kunnen we eventueel gaan eten op een van de sfeervolle terrasjes, om daarna een ”local pub” te bezoeken. Music and Bikes zou Music and Bikes niet zijn als daar geen live band zou spelen.

Dag 9 : Gatlinburg - Nashville [418 km]

Nashville is de muziek hoofdstad van de wereld. Iedere muzikant droomt ervan om hier een plaat op te kunnen nemen.
De sfeer en cultuur is hier totaal anders als wat je in eerder deze tour zag of in Memphis zult gaan zien. Je kunt naar het Johnny Cash museum gaan en zijn graf bezoeken.
Je kunt verder de dag invullen met heerlijk rondbanjeren en shoppen en dan natuurlijk ’s avonds weer de muziek

Op Broadway kun je ergens lekker eten of gewoon een Burger in een van de vele muziektentjes hier. Er is ook nog een deel van de stad, Printers Alley waar je als je niet zo van de Country Muziek bent lekker naar de Bleus kunt gaan luisteren.

Dag 10 : Nashville - Memphis [418 km]

Van de country naar de blues! Voor we in “de Bluesstad” Memphis aankomen hebben we een fantastische rit over Natchez Trace Parkway, één van de mooiste wegen om met de motor te rijden.
In Memphis is veel te beleven. Je kunt vanavond stappen op Beale Street, waar de blues ”over de straat rolt”. Niet alleen in B.B. King’s Café, maar overal waar je loopt, komt de muziek je tegemoet. Ook kunnen we je meenemen naar een plaatselijk café, buiten de toeristen zone, waar de roots van de blues liggen en je dat als zodanig kunt beleven. Een geweldige ervaring!!!

Dag 11 : Vrije dag in Memphis

Vandaag is er uitgebreid tijd uitgebreid tijd om Memphis te verkennen en op zoek te gaan naar de oorsprong van de Rock'n Roll. Bezoek uitgebreid het Graceland van Elvis en/of de wereldberoemde Sun studio's waar menig bekende muzikant voetsporen heeft achtergelaten. Ook gaan we naar de Civil Rights Museum bij het Lorraine motel. Hier is het waar Marten Luther King is vermoord. Zeer indrukwekkend.

Dag 12 : Memphis - Clarksdale [150 km]

Met de Blues nog in de benen vertrekken we richting Clarksdale. We rijden door een vrij arme omgeving, wat je een beetje een beeld geeft van the Deep South van de Verenigde Staten. Onderweg bezoeken we een katoenverwerkingsfabriek en rijden we parallel aan de Mississippi. We overnachten in Clarksdale waar volgens de overlevering de Blues geboren is en het eerste rock 'n roll nummer geschreven is.
Hier bevindt zich het Delta Bleus museum en de beroemde Crossroads. Daar waar Robert Johnson zijn ziel aan de duivel heeft verkocht in ruil voor succes in de muziek. Er zijn vele songs geschreven over deze Crossroads. We kunnen lunchen bij de beroemde Ground Zero Bleus Club van Morgan Freeman. Echt de moeite waard.

Dag 13 : Clarksdale - Natchez [440 km]

We laten Clarcksdale achter ons en vervolgen onze weg door Mississippi. De omgeving is bosrijk, afgewisseld door katoenplantages. We krijgen ruimschoots de tijd om kennis te maken met deze arme maar cultuurrijke staat. We overnachten in Natchez aan de Mississippi rivier op een fraaie locatie. Voordat we naar ons hotel gaan we nog naar huis van het Jerry Lee Lewis, waar nu een leuk museum gehuisvest is dat wordt beheerd door zijn kleindochter.
Natches is ook bekend van zijn slavenmarkt van gelukkig lang geleden. Wel indrukwekkend om te bezoeken en dat doen we ook.

Dag 14 : Natchez - New Orleans [270 km]

Vanuit Natchez rijden we Louisiana binnen. Voordat we New Orleans bereiken is er de gelegenheid om een Swamptour te maken. Pas op voor de alligators!!
Na aankomst in New Orleans leveren we de motoren in, en maken we ons op voor de laatste avond van deze tour. We duiken natuurlijk onder in de Blues. Er is hier overal en altijd muziek. De muziek ligt hier trouwen gewoon op straat en als je de plekjes weet loop je zomaar tegen een spontane jamsessie aan.
Een van de meest Local Blues Clubs is Blue Nile. Wat een sfeer.

Dag 15 : Vertrek naar huis

Het zit er helaas weer op, transport naar het vliegveld en we vertrekken richting Amsterdam.

Dag 16 : Aankomst AmsterdamInbegrepen zijn:

 • Vliegreis Amsterdam - New Orleans, New Orleans - Amsterdam *
 • Alle transfers
 • Alle overnachtingen in hotels/motels op basis van indeling op een tweepersoonskamer
 • Tol- en parkeergelden
 • Entree (nationale) parken
 • Motorhuur naar keuze *
 • Verzekering voor schade aan de motor
 • WA verzekering voor aansprakelijkheid jegens derden
 • Beide verzekeringen zonder eigen risico
 • Brandstof tijdens gemeenschappelijke ritten
 • Professionele reisleiding door ervaren tourleiders
 • Frisdrankenservice: gratis water en softdrinks uit onze koelbox
 • BBQ service: we hebben een uitgebreide uitrusting om een BBQ te organiseren
 • Gebruik van de reservemotor (alleen bij voldoende deelnemers)
 • Volgwagen met bagagefaciliteiten
 • Graceland
* Indien gewenst is vliegen vanaf een andere luchthaven dan Amsterdam Schiphol mogelijk.
* Indien de gewenste motor niet beschikbaar is krijg je een gelijkwaardige motor of een upgrade.
 

Niet inbegrepen zijn:

 • Luchthavenbelasting en andere toeslagen betreffende de vliegreis
 • Maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • National Civil Rights Museum en Lorraine Motel
 • Sun Studio's
 • Delta Blues Museum
 • Swamp tour

Prijs- en routewijziging voorbehouden.Klasse A

Harley-Davidson Low Rider

Harley-Davidson Low Rider

Zadelhoogte: 67.3 cm
Gewicht: 295 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 19 liter
Indian Scout

Indian Scout

Zadelhoogte: 64,9 cm
Gewicht: 246 kg
Cilinderinhoud: 1133 cc
Tankinhoud: 12,5 liter

Klasse B

Harley-Davidson Heritage Softail

Harley-Davidson Heritage Softail

Zadelhoogte: 68,1 cm
Gewicht: 316 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 19 liter
Harley-Davidson Road King

Harley-Davidson Road King

Zadelhoogte: 70,6 cm
Gewicht: 362 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Harley-Davidson Street Glide

Harley-Davidson Street Glide

Zadelhoogte: 66,3 cm
Gewicht: 361 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Harley-Davidson Road Glide

Harley-Davidson Road Glide

Zadelhoogte: 69,6 cm
Gewicht: 372 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Indian Roadmaster

Indian Roadmaster

Zadelhoogte: 67,3 cm
Gewichtt: 399 kg
Cilinderinhoud: 1890 cc
Tankinhoud: 20,8 liter
Indian Pursuit

Indian Pursuit

Zadelhoogte: 67,2 cm
Gewicht: 413 kg
Cilinderinhoud: 1768 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Indian Challenger

Indian Challenger

Zadelhoogte: 67,3 cm
Gewicht: 361 kg
Cilinderinhoud: 1768 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Indian Chieftain

Indian Chieftain

Zadelhoogte: 65 cm
Gewicht: 359 kg
Cilinderinhoud: 1811 cc
Tankinhoud: 20,8 liter
Indian Springfield

Indian Springfield

Zadelhoogte: 66 cm
Gewicht: 376 kg
Cilinderinhoud: 1250 cc
Tankinhoud: 20,8 liter

Klasse C

BMW R1200 RT

BMW R1200 RT

Zadelhoogte: 73,5 cm
Gewicht: 399 kg
Cilinderinhoud: 1753 cc
Tankinhoud: 18,9 liter
BMW R1250 GS

BMW R1250 GS

Zadelhoogte: 85 cm
Gewicht: 249 kg
Cilinderinhoud: 1254 cc
Tankinhoud: 19,7 liter
Harley-Davidson Ultra Glide Limited

Harley-Davidson Ultra Glide Limited

Zadelhoogte: 73,9 cm
Gewicht: 399 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Harley-Davidson Road Glide Ultra

Harley-Davidson Road Glide Ultra

Zadelhoogte: 73,5 cm
Gewicht: 399 kg
Cilinderinhoud: 1753 cc
Tankinhoud: 18,9 liter
Harley-Davidson Street Glide Touring

Harley-Davidson Street Glide Touring

Zadelhoogte: 73,9 cm
Gewicht: 399 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Harley-Davidson Road Glide Touring

Harley-Davidson Road Glide Touring

Zadelhoogte: 73,5 cm
Gewicht: 399 kg
Cilinderinhoud: 1753 cc
Tankinhoud: 18,9 liter
Harley-Davidson Pan America

Harley-Davidson Pan America

Zadelhoogte: 83,5 cm
Gewicht: 242 kg
Cilinderinhoud: 1215 cc
Tankinhoud: 21,2 liter
Honda Goldwing

Honda Goldwing

Zadelhoogte: 74,4 cm
Gewicht: 357 kg
Cilinderinhoud: 1833 cc
Tankinhoud: 21 liter

Klasse D

Harley-Davidson Tri Glide Ultra

Harley-Davidson Tri Glide Ultra

Zadelhoogte: 68,8 cm
Gewicht: 546 kg
Cilinderinhoud: 1868 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Harley-Davidson Ultra Glide CVO

Harley-Davidson Ultra Glide CVO

Pas beschikbaar voor tours die in 2024 van start gaan.
Zadelhoogte: 67,8 cm
Gewicht: 411 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Harley-Davidson Street Glide CVO

Harley-Davidson Street Glide CVO

Pas beschikbaar voor tours die in 2024 van start gaan.
Zadelhoogte: 66,3 cm
Gewicht: 377 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Harley-Davidson Road Glide CVO

Harley-Davidson Road Glide CVO

Pas beschikbaar voor tours die in 2024 van start gaan.
Zadelhoogte: 65,8 cm
Gewicht: 390 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter

Kies een motor

Klik op het motor type om prijzen te zien.
Alle prijzen zijn in Euro.


Klasse A

Klasse B

Klasse C

Klasse D

Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
17-10-2023 01-11-2023 € 7.180 € 4.200 € 1.980
16-04-2024 01-05-2024 € 7.180 € 4.200 € 1.980
15-10-2024 30-10-2024 € 7.180 € 4.200 € 1.980
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
17-10-2023 01-11-2023 € 7.180 € 4.200 € 1.980
16-04-2024 01-05-2024 € 7.180 € 4.200 € 1.980
15-10-2024 30-10-2024 € 7.180 € 4.200 € 1.980
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
17-10-2023 01-11-2023 € 7.180 € 4.200 € 1.980
16-04-2024 01-05-2024 € 7.180 € 4.200 € 1.980
15-10-2024 30-10-2024 € 7.180 € 4.200 € 1.980
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
17-10-2023 01-11-2023 € 0 € 4.200 € 1.980
16-04-2024 01-05-2024 € 0 € 4.200 € 1.980
15-10-2024 30-10-2024 € 0 € 4.200 € 1.980

Als de getoonde prijs 0 is, betekent dit dat de prijs nog niet bekend is wegens de beperkte beschikbaarheid van de motor die u gekozen hebt. Neem a.u.b. contact op met Crossroads Motortours over de beschikbaarheid en voor een offerte.

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel Ronald:
+31 (0)6 - 53 14 91 99

Uiteraard kunnen wij ook contact met jou opnemen.
* = Verplicht veld


contact

Contact informatie