Zuid Afrika Namibie-Botswana Tour
Namibie-Botswana-1
Namibie-Botswana-1Namibie-Botswana-2Namibie-Botswana-3Namibie-Botswana-4Namibie-Botswana-5Namibie-Botswana-6Namibie-Botswana-7Namibie-Botswana-8Namibie-Botswana-9


Er wordt volop gewerkt aan deze tour. We hebben eindelijk een tour uitgewerkt waar veel belangstelling voor is. Je kent de fantastische Western Cape Bike Ride, je hebt 'm al gedaan maar wilt nog iets anders, een stapje verder. We gaan in 2023 een avontuur beleven met de eerste Namibie-Botswana tour op Harley-Davidsons. Uiteraard begint en eindigt deze tour bij de Harley-Davidson dealer in Kaapstad.


We hebben dezelfde kwaliteit motoren, van de Harley-Davidson dealer, die je van ons in Zuid-Afrika gewend bent. En we hebben natuurlijk ook net zulke gave hotels als in Zuid Afrika.


We gaan er een avontuur van maken. Wel soms flinke afstanden, maar het is goed te rijden in Namibie en Botswana. Goede kwaliteit wegen en veel te beleven.


We gaan deze tour in 2023 voor de eerste keer rijden in november. Bij veel belangstelling herhalen we hem al in januari 2024.


Wil je meer weten over deze tour, klik dan op “Reisschema".

Wil je de prijzen en vertrekdata weten, klik dan op “Prijzen & reserveren”. Klik dan je motorkeuze aan. Daarna verschijnen de prijzen per vertrekdatum in een overzicht. Als je achter de datum van je keuze klikt op reserveren, verschijnt het reserveringsformulier. Dat kun je invullen en pas als je op verzenden drukt heb je een reservering gemaakt.22 dagen

Tourkalender


 

Dag 1 : Amsterdam - Kaapstad

Na aankomst op het vliegveld van Kaapstad staan de tourleiders voor je klaar om jullie naar het hotel te brengen. Na het inchecken gaan we lekker slapen. Moe en voldaan van de reis en aankomst in Zuid-Afrika zal dat wel lukken. Morgen staan we al weer vroeg op want we hebben al een leuk programma.

Dag 2 : Kaapstad

Na een heerlijk ontbijt in het hotel staat de rest van de dag in het teken van het verkennen van Kaapstad.

Kaapstad heeft veel te bieden, zoals de Tafelberg, de Waterfront, een aantal musea maar ook de townships en de geschiedenis van de Apartheid. Wat je vooral op zal vallen is de vriendelijkheid van de mensen die je ontmoet.

Dag 3 : Kaapstad - Springbok [490 km]

Vandaag is de eerste rijdag van de tour. We verlaten Kaapstad noordwaarts over de N7. Onderweg rijden we over de de Helshoogte pas, tussen boomgaarden met sinaaasappel- en citrus-bomen en door Namaqualand. We brengen de nacht door in een rustiek hotel in Okiep, vlakbij Springbok.

Dag 4 : Springbok - Keetmanshoop [450 km]

Zorg dat je je paspoort bij de hand hebt, want na een uurtje rijden komen we aan bij de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Hier ondergaan we geduldig de grenscontroles van beide landen. Een aantal stempels rijker, rijden we daarna door naar Keetmanshoop.

Dag 5 : Keetmanshoop - Windhoek [480 km]

De hoofdstad van Namibië is vandaag ons doel. We rijden door het westerlijke deel van de Kalahari (half-)woestijn. Geologen veronderstellen dat de Kalahari een van de alleroudste stukken van de vaste aardkorst is, met een leeftijd van ongeveer 3,5 miljard jaar. Onvoorstelbaar!

Onderweg komen we maar 2 stadjes tegen, maar passeren wel de Steenbokskeerkring! Naarmate we dichter bij Windhoek komen, wordt het landschap meer savanne-achtig; dit wordt lokaal "the Bush" genoemd.

Dag 6 : Windhoek - Swakopmund [350 km]

Het wordt tijd om af te buigen naar het westen. Vandaag staan er minder kilometers op het programma en hebben we voldoende tijd om een kop koffie te drinken bij Wilhelmstal en even te genieten van het prachtig door bergen omgeven stadje Usakos.

Als we onze trip door de Namibwoestijn (naar vermeld de oudste woestijn ter wereld) voortzetten zullen we de Spitzkoppe (de "Matterhorn van Namibië") zien liggen. Onze eindbestemming van vandaag is de kustplaats Swakopmund.

Dag 7 : Swakopmund

Op deze vrije dag hoef je je niet te vervelen: winkelen, een museum of het National Marine Aquarium bezoeken, of op een quad door de duinen rijden, diepzee vissen of op een catamaran tour; het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Swakopmund is een populaire vakantiebestemming voor mensen uit Windhoek en Zuid-Afrika, en ademt een bijna Duitse sfeer uit met veel gebouwen in typisch Duits-koloniale stijl. Wees zelfs niet verbaasd als je in het Duits aangesproken wordt!

Ons hotel staat in het midden van de stad, en alles is op loopafstand.

Dag 8 : Swakopmund - Outjo [390 km]

Goed uitgerust na onze vrijde dag, rijden we eerst terug door de Namibwoestijn voordat we weer naar het noorden afbuigen. Via Omaruru en Otjiwarongo zal onze eindbestemming Outjo zijn. En dat mag gevierd worden met een verfrissende duik in het zwembad.

Dag 9 : Outjo - Etosha Pan [150 km]

Na een gezond onbijt rijden we vandaag een korte rit richting het Etosha National Park. We zullen vroeg arriveren bij onze overnachtingsplek in de Gondwana-Etosha-lodge, op 10 km. afstand van de toegang to het park, en kunnen de middag vervolgens naar eigen believen invullen.

Dag 10 : Excursie in Etosha National Park

Vandaag worden we door de eigenaren van de Gondwana-Etosha-lodge weegenomen in vier-wiel-aangedreven voertuigen voor een 5 á 6 uur durende tour door het Etosha National Park. Houd je filmcamera, fototoestel of smartphone in de aanslag om de olifanten, neushoors, leeuwen, oryxen, zebras en springbokken vast te leggen!

Dag 11 : Etosha Pan - Tsumeb [330 km]

Vandaag rijden we het grootste gedeelte van de route in oostelijke richting. Ons einddoel is vandaag de 1310 meter boven zeeniveau liggende mijnbouwstad Tsumeb. Onderweg rijden we door een streek waar de koloniale historie nog dicht onder de oppervlakte aanwezig is.

Dag 12 : Tsumeb - Grootfontein - Otjiwarongo [300 km]

In het eerste deel van deze dag rijden we de "Otavi driehoek". Via Grootfontein en Otavi verlaten wij deze regio die bekend om de verbouw van mais om te eindigen in Otjiwarongo, met een grote populatie van Duits-sprekende inwoners en veel Duits-koloniale architectuur.

Dag 13 : Otjiwarongo - Windhoek – Daan Viljoen Park [300 km]

Vandaag zetten we onze terugkeer naar het zuiden voort met een rit richting Windhoek. We zullen daar echter (nog) niet overnachten, maar rijden een stukje door naar het Dan Viljoen Nature Reserve, waar we kunnen genieten van een Namibische braaivleis en zullen overnachten.

Dag 14 : Windhoek [30 km]

We starten de dag met een "game drive" om daarna van een goed ontbijt te genieten. We bestijgen ons stalen ros vervolgens alleen maar om de korte afstand naar ons volgende hotel in Windhoek te rijden. We hebben de rest van de dag de tijd om dit, wederom hoog boven zeeniveau (1650 meter) gelegen, stad te bezoeken.

Dag 15 :Windhoek - Gobabis [220 km]

We verlaten Windhoek over de Trans-Kalahari Corridor richting de Omaheke regio. Op de uitgestrekte boerderijen in deze streek wordt uitsluiten extensieve veeteelt bedreven. We brengen de nacht door in het hart van dit veeteelt gebied: de stad Gobabis, ooit onstaan als basiskamp voor ivoorjagers.

Dag 16 : Gobabis - Kang [480 km]

Houd wederom je paspoort bij de hand, wan vandaag rijden we Botswana binnen. Let op, want in Botswana worden de verkeersregels en maximum snelheden streng gehandhaafd. We rijden nog steeds over de Trans-Kalahari Corridor en eindigen vandaag in het dorpje Kang.

Dag 17 : Kang - Vryburg [650 km]

Vandaag weer een pittige rijdag als we Botswana weer verlaten en terug keren naar Zuid-Afrika. Onze eindbestemming is vandaag de stad Vryburg. Ooit gesticht als hoofdstad van de boerenrepubliek Stellaland in de Grote Trek, is Vryburg tegenwoordig een centrum van de productie van rundvlees en wordt daarom ook wel het "Texas van Afrika" genoemd.

Dag 18 : Vryburg - Kimberly [220 km]

Het is weer tijd voor een kortere, meer relaxte rijdag als we op weg gaan naar Kimberley. Deze stad speelde eind 19de eeuw een grote rol in de diamant-industrie en werd daarom in de 2de Boeren oorlog vijf maanden lang belegerd door de Boeren. We zullen voldoende tijd nemen om onder andere "Die Groot Gat" te bekijken. Ooit de eerste en grootste diamantmijn van Zuid-Afrika; inmiddels ingestort en volgelopen met water.

Dag 19 : Kimberly - Beaufort-West [450 km]

Verder afzakkend naar het zuiden, rijden we vandaag de Grote Karoo binnen. Deze landstreek beslaat het grootste deel van de Noordelijke Kaap provincie en is een half-woestijn die vrijwel geheel boomloos is. We overnachten vandaag in Beaufort West, een oude koloniale stad waar nog veel historische gebouwen staan.

Dag 20 : Beaufort-West - Kaapstad [430 km]

Alweer de laatste, maar zeker niet de minste, rijdag van deze indrukwekkende tour. We zien het terrein steeds geaccentueerder worden als we nog een aantal bergruggen ovverrijden voordat we Kaapstad binnen rijden vanuit het noorden en de Tafelberg steed beter in zicht komt. Het voelt als thuis komen.

Dag 21 : Kaapstad - Amsterdam

Vandaag hebben we voldoende tijd om onze bagage in orde te maken en misschien zelfs nog iets van de parchtige stad te zien, of nog wat laatste souveniers te kopen. Want onze vlucht terug vertrekt pas 's avonds.

Dag 22 : Aankomst Amsterdam.

Veel verhalen rijker en nu al weer zin in de volgende vakantie.


Inbegrepen zijn:

 • Vliegreis Amsterdam - Kaapstad, Kaapstad - Amsterdam *
 • Alle transfers
 • Alle overnachtingen in hotels/motels op basis van indeling op een tweepersoonskamer
 • Tol- en parkeergelden
 • Motorhuur naar keuze *
 • Verzekering voor schade aan de motor
 • WA verzekering voor aansprakelijkheid jegens derden
 • Beide verzekeringen zonder eigen risico
 • Brandstof tijdens gemeenschappelijke ritten
 • Professionele reisleiding door ervaren tourleiders
 • Frisdrankenservice: gratis water en softdrinks uit onze koelbox
 • Gebruik van de reservemotor
 • Volgwagen met bagagefaciliteiten
 • In sommige hotels: onbijt
 • 1 maal een echte Zuid-Afrikaanse braai of Namibische braaivleis
* Indien gewenst is vliegen vanaf een andere luchthaven dan Amsterdam Schiphol mogelijk.
* Indien de gewenste motor niet beschikbaar is krijg je een gelijkwaardige motor of een upgrade.
 

Niet inbegrepen zijn:

 • Luchthavenbelasting en andere toeslagen betreffende de vliegreis
 • Maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering

Prijs- en routewijziging voorbehouden.Klasse A

Harley-Davidson Iron 1200

Harley-Davidson Iron 1200

Cilinderinhoud: 1202 cc
Tankinhoud: 17,0 l
Gewicht: 268 kg
Zadelhoogte: 725 mm
Zonder zadeltassen!

Klasse B

Harley-Davidson Heritage Classic

Harley-Davidson Heritage Classic

Cilinderinhoud: 1745 cc
Tankinhoud: 18,9 l
Gewicht: 330 kg
Zadelhoogte: 680 mm
Harley-Davidson Road King

Harley-Davidson Road King

Cilinderinhoud: 1745 cc
Tankinhoud: 22,7 l
Gewicht: 379 kg
Zadelhoogte: 705 mm
Harley-Davidson Street Glide

Harley-Davidson Street Glide

Cilinderinhoud: 1745 cc
Tankinhoud: 22,7 l
Gewicht: 376 kg
Zadelhoogte: 695 mm
Harley-Davidson Road Glide Special

Harley-Davidson Road Glide Special

Cilinderinhoud: 1868 cc
Tankinhoud: 22,7 l
Gewicht: 391 kg
Zadelhoogte: 695 mm

Klasse C

Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic

Harley-Davidson Electra Glide Ultra Classic

Cilinderinhoud: 1745 cc
Tankinhoud: 22,7 l
Gewicht: 410 kg
Zadelhoogte: 739 mm
Harley-Davidson Road Glide Ultra

Harley-Davidson Road Glide Ultra

Cilinderinhoud: 1868 cc
Tankinhoud: 22,7 l
Gewicht: 425 kg
Zadelhoogte: 735 mm
Kies een motor

Klik op het motor type om prijzen te zien.
Alle prijzen zijn in Euro.


Klasse A

Klasse B

Klasse C

Klasse D

Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
03-11-2023 24-11-2023 € 9.880 € 5.545 € 2.350
13-11-2024 04-12-2024 € 9.880 € 5.545 € 2.350
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
03-11-2023 24-11-2023 € 9.880 € 5.545 € 2.350
13-11-2024 04-12-2024 € 9.880 € 5.545 € 2.350
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
03-11-2023 24-11-2023 € 9.880 € 5.545 € 2.350
13-11-2024 04-12-2024 € 9.880 € 5.545 € 2.350
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
03-11-2023 24-11-2023 € 0 € 5.545 € 2.350
13-11-2024 04-12-2024 € 0 € 5.545 € 2.350

Als de getoonde prijs 0 is, betekent dit dat de prijs nog niet bekend is wegens de beperkte beschikbaarheid van de motor die u gekozen hebt. Neem a.u.b. contact op met Crossroads Motortours over de beschikbaarheid en voor een offerte.

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel Ronald:
+31 (0)6 - 53 14 91 99

Uiteraard kunnen wij ook contact met jou opnemen.
* = Verplicht veld


contact

Contact informatie