USA Route 66 Special
Route 66 Special 1
Route 66 Special 1Route 66 Special 2Route 66 Special 3Route 66 Special 4Route 66 Special 5Route 66 Special 6Route 66 Special 7Route 66 Special 8Route 66 Special 9


In 2017 vierden wij ons 15 jarige bestaan met het organiseren van de Route 66 Jubileum Special. Deze "uitgebreide Route 66" bleek dermate succesvol dat wij besloten hebben deze reis standaard aan ons aanbod toe te voegen.


We beginnen met een trip naar Milwaukee en een bezoek aan de Harley-Davidson fabriek en het museum. Na terugkeer naar Chicago, rijden we vervolgens de meest beroemde weg in USA: Route 66.18 dagen

Tourkalender


 

Dag 1 : Amsterdam - Chicago - Milwaukee

Je vliegt naar Chicago O’Hare waar wij je zullen verwelkomen. We rijden vervolgens naar ons hotel in Milwaukee. 's Avonds hebben we uitgebreid de tijd om met elkaar kennis te maken en ons alvast te verheugen op de fantastische reis die we gaan maken.

Dag 2 : Milwaukee

Vandaag gaat helemaal over Harley-Davidson. We zullen de Harley-Davidson fabriek en het museum bezoeken. Het zal een onvergetelijke dag worden voor de Harley-Davidson fans.

Dag 3 : Milwaukee - Chicago

Vandaag reizen we terug naar Chicago om ons aldaar te vermaken met een bezichtiging van "the Loop". De ligging aan Lake Michican, de Chicago River die de binnenstad doorkruist en de verhoogde trein sporen geven Chicago een unieke sfeer die niet met andere steden te vergelijken is.

Dag 4 : Chicago - Dwight [162 km]

Na het ontbijt gaan we de motoren ophalen bij het verhuurstation. Daarna gaan we naar het beginpunt van de historische Route 66. Na het nemen van wat foto's gaat de reis echt beginnen. We rijden Chicago uit door stadjes als Joliet, Wilmington en Gardner en komen op deze eerste rijdag gelijk al langs een aantal iconische Route 66 plekken zoals de Gemini Giant en het Ambler-Becker Texaco tankstation. Natuurlijk maken we veel fotostops en vertellen we over de geschiedenis van “the Mother Road”. Overnachten doen we in Dwight.

Dag 5 : Dwight - Carlinville [278 km]

We rollen over de Pontiac Trail door een “coalminers” gebied en vinden hier en daar stukjes van de historische Route 66 die in de buurt van de huidige weg liggen. Na een aantal leuke stops komen we in Atlanta onze tweede Muffler Man aan Route 66 tegen. Daarna rijden we nog over stukken Route 66 die u zullen verbazen. Overnachten doen we wederom pal aan de “Main Street of America” in Carlinville.

Dag 6 : Carlinville - Lebanon [393 km]

Vandaag rijden we Missouri binnen door bij St. Louis de Mississipps over te steken. Het landschap is hier heuvelachtiger dan in Illinois, hetgeen rijden over de stukken Route 66 die nog naast de snelweg liggen extra aangenaam maakt. Natuurlijk stoppen we weer op de meest interessante plekken van de Route. Onze trip eindigt vandaag in een historisch Route 66 hotel: het Munger Moss Motel in Lebannon.

Dag 7 : Lebanon - Claremore [378 km]

Route 66 voert ons vandaag door drie staten: Missouri, Kansas en Oklahoma. We nemen de tijd met stops bij oude winkels, tankstations, bruggen etc. Lunchen doen we in de buurt van de “Crossroads of America” waar het in Art Deco stijl gebouwde Boots Court staat. Na de lunch zullen we ontdekken dat de 18 kilometer Route 66 in Kansas nog veel van het karakter van de Mother Road behouden heeft. In Oklahoma staan vervolgens nog een aantal verrassende stops op het programma, voordat we eindigen bij ons hotel in Claremore.

Dag 8 : Claremore - Shamrock [509 km]

Dit is wederom een dag vol met hoogtepunten. een blauwe walvis, een paar museums, een gerestaureerd tankstation genoemd naar de "Mother of the Mother Road", een lange brug; kortom te veel om op te noemen. Niet lang nadat we Texas binnen rijden eindigt de rit bij ons hotel tegenover de wereldberoemde U-Drop-Inn in Shamrock.

Dag 9 : Shamrock - Tucumcari [339 km]

Ook deze dag zit weer vol met stops met typische Route 66 plekken waarvan de Cadillac Ranch de meest bekende is. Lunchen doen we in Adrian, op het punt waar we ons precies halverwege Route 66 bevinden. Daarna rijden we New Mexico binnen, alweer de zesde van de acht staten die we op deze tour doorkruisen. Het is nu niet ver meer naar het zoveelste historische icoon op deze trip: het Blue Swallow Motel in Tucumcari, onze overnachtingsplek van deze dag.

Dag 10 : Tucumcari - Santa Fe [317 km]

Als we Tucumncari verlaten zien we de vele oude neon reclames en historische gebouwen die deze plaats nog rijk is. We volgen het traject dat Route 66 voor 1937 volgde door de hooglanden van New Mexico naar Las Vegas (nee, niet die in Nevada) waar we de lunch zullen genieten. Omdat we vroeg bij ons hotel in Santa Fe arriveren, is er genoeg tijd over om dit mooie stadje te bezichtigen en souvenirs te kopen in een van de vele winkeltjes en gallerietjes.

Dag 11 : Santa Fe - Albuquerque [123 km]

Vandaag rijden we de minste kilometers van deze tour en hebben we een relaxte dag. We verlaten voor even de Route 66 om het oude mijnwerkers dorpje Madrid te bezoeken. Deze kunstenaarskolonie dankt zijn bekendheid vooral aan de filmkomedie "Wild Hogs" uit 2007 over een groep vrienden die besluiten om op de motor door de Verenigde Staten te gaan reizen (...). Onze eindbestemming vandaag is Albuquerque waar we ons die avond kunnen vermaken in de historische "Old Town".

Dag 12 : Albuquerque - Holbrook [383 km]

Bij het verlaten van Albuquerque passeren we de Rio Grande en rijden indianen gebied binnen. Lunchen doen we op een plek die de uitspraak "WOW" verdient. In Gallup bezoeken we een winkel met misschien wel de grootste verzameling originele, door de Native Americans handgemaakte kleden, juwelen, aardewerk en andere spullen. Overnachten doen we in één van de drie nog bestaande Wigwam Motels in Holbrook, Arizona.

Dag 13 : Holbrook - Williams [206 km]

Voorafgaand aan de rit van vandaag adviseren wij om het wereldberoemde lied "Take it Easy" door The Eagles te luisteren voordat we in Winslow stoppen. Na een bezoek aan de Grand Canyon Harley-Davidson dealer in Bellemont eindigen we vandaag in Williams, de stad waar in 1984 als laatste een Rote 66 omleiding over de Interstate geopend werd. Na aankomst hebben we ruim voldoende tijd om dit leuke plaatsje te verkennen.

Dag 14 : Williams - Seligman [286 km]

We beginnen vandaag met een wereldwonder: The Grand Canyon. Via de scenic views langs de South Rim kun je op vele manieren de canyon bekijken. Voor de belangstellenden bestaat de mogelijkheid om daaraan voorafgaand een helikoptervlucht boven de canyon te maken. Overnachten doen we wederom pal aan de Route 66 in Seligman, de “Birthplace of Historic Route 66”. Als zijn leeftijd het toe laat bezoeken we Angel Delgadillo ("The Guardian Angel of Route 66") in zijn tot souvenirshop omgebouwde kapperszaak, om het verhaal van de wederopstanding van Route 66 uit eerste hand te vernemen.

Dag 15 : Seligman - Barstow [510 km]

Vanaf Seligman rijden we over het langste nog bestaande ononderbroken stuk Route 66 met wederom veel aanleidingen om even te stoppen voor een bezichtiging en een foto. Na het oversteken van de Colorado rivier arriveren we in Californië, de laatste staat op onze reis. Na de lunch rijden we door de Mojave Desert naar Barstow waar in het hotel een lekker koud biertje en een verfrissende duik in het zwembad op ons wachten.

Dag 16 : Barstow - Los Angeles [306 km]

De laatste dag van Route 66 brengt ons naar Santa Monica, het eindpunt van Route 66. Na 3.940 kilometer Route 66 (plus wat extra kilometers) hebben we de reis volbracht. Wat blijft zijn de mooie herinneringen aan al de unieke mensen die we ontmoet hebben en de prachtige plekken die we bezocht hebben.

Dag 17 : Los Angeles – Amsterdam

Het zit er nu echt op. We verzorgen de transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar Amsterdam.

Dag 18 : Aankomst AmsterdamInbegrepen zijn:

 • Vliegreis Amsterdam - Chicago, Los Angeles - Amsterdam *
 • Alle transfers
 • Alle overnachtingen in hotels/motels op basis van indeling op een tweepersoonskamer
 • Tol- en parkeergelden
 • Entree (nationale) parken
 • Motorhuur naar keuze *
 • Verzekering voor schade aan de motor
 • Verhoogde WA verzekering voor aansprakelijkheid jegens derden
 • Beide verzekeringen zonder eigen risico
 • Brandstof tijdens gemeenschappelijke ritten
 • Professionele reisleiding door ervaren tourleiders
 • Frisdrankenservice: gratis water en softdrinks uit onze koelbox
 • BBQ service: we hebben een uitgebreide uitrusting om een BBQ te organiseren
 • Gebruik van de reservemotor
 • Volgwagen met bagagefaciliteiten
 • 2 extra overnachtingen in vergelijking met de reguliere Route 66
 • Bezoek aan Harley-Davidson fabriek en museum
 • Vanaf 2021
  • Helicopter vlucht Grand Canyon
  • Een BBQ
  • Een pizza avond
* Indien gewenst is vliegen vanaf een andere luchthaven dan Amsterdam Schiphol mogelijk.
* Indien de gewenste motor niet beschikbaar is krijg je een gelijkwaardige motor of een upgrade.
 

Niet inbegrepen zijn:

 • Luchthavenbelasting en andere toeslagen betreffende de vliegreis
 • Maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering

Prijs- en routewijziging voorbehouden.Klasse A

Harley-Davidson Iron 883

Harley-Davidson Iron 883

Cilinderinhoud: 883 cc
Tankinhoud: 12,5 l
Gewicht: 256 kg
Zadelhoogte: 760 mm
Harley-Davidson Iron 1200

Harley-Davidson Iron 1200

Cilinderinhoud: 1202 cc
Tankinhoud: 17,0 l
Gewicht: 268 kg
Zadelhoogte: 725 mm
Zonder zadeltassen!

Klasse B

Harley-Davidson Heritage Classic

Harley-Davidson Heritage Classic

Cilinderinhoud: 1745 cc
Tankinhoud: 18,9 l
Gewicht: 330 kg
Zadelhoogte: 680 mm
Harley-Davidson Low Rider

Harley-Davidson Low Rider

Cilinderinhoud: 1745 cc
Tankinhoud: 18,9 l
Gewicht: 300 kg
Zadelhoogte: 690 mm
Met windscherm, zonder zadeltassen!
Harley-Davidson Road King

Harley-Davidson Road King

Cilinderinhoud: 1745 cc
Tankinhoud: 22,7 l
Gewicht: 379 kg
Zadelhoogte: 705 mm
Harley-Davidson Street Glide

Harley-Davidson Street Glide

Cilinderinhoud: 1745 cc
Tankinhoud: 22,7 l
Gewicht: 376 kg
Zadelhoogte: 695 mm
Harley-Davidson Road Glide

Harley-Davidson Road Glide

Cilinderinhoud: 1745 cc
Tankinhoud: 22,7 l
Gewicht: 388 kg
Zadelhoogte: 695 mm
BMW F 800GT

BMW F 800GT

Cilinderinhoud: 798 cc
Tankinhoud: 15,0 l
Gewicht: 213 kg
Zadelhoogte: 820 mm
Yamaha V Star 950 Tourer

Yamaha V Star 950 Tourer

Cilinderinhoud: 942 cc
Tankinhoud: 17,0 l
Gewicht: 298 kg
Zadelhoogte: 676 mm
Zonder zadeltassen!
Yamaha XVS 1300 V-Star Tourer

Yamaha XVS 1300 V-Star Tourer

Cilinderinhoud: 1304 cc
Tankinhoud: 18,5 l
Gewicht: 323 kg
Zadelhoogte: 715 mm
Zonder zadeltassen!

Klasse C

Honda GL1800

Honda GL1800

Cilinderinhoud: 1833 cc
Tankinhoud: 21,1 l
Gewicht: 379 kg
Zadelhoogte: 745 mm
BMW R1200GS

BMW R1200GS

Cilinderinhoud: 1170 cc
Tankinhoud: 20,0 l
Gewicht: 244 kg
Zadelhoogte: 850 mm
BMW R1200RT

BMW R1200RT

Cilinderinhoud: 1170 cc
Tankinhoud: 25,0 l
Gewicht: 274 kg
Zadelhoogte: 805 mm
Harley-Davidson Electra Glide

Harley-Davidson Electra Glide

Cilinderinhoud: 1745 cc
Tankinhoud: 22,7 l
Gewicht: 410 kg
Zadelhoogte: 696 mm
Harley-Davidson Street Glide "Grand Touring"

Harley-Davidson Street Glide "Grand Touring"

Cilinderinhoud: 1745 cc
Tankinhoud: 22,7 l
Gewicht: 376 kg
Zadelhoogte: 663 mm
Met top koffer, hoger windscherm en rugsteun passagier!

Klasse D

Harley-Davidson Tri Glide Ultra

Harley-Davidson Tri Glide Ultra

Cilinderinhoud: 1868 cc
Tankinhoud: 22,7 l
Gewicht: 564 kg
Zadelhoogte: 735 mm

Kies een motor

Klik op het motor type om prijzen te zien.
Alle prijzen zijn in Euro.


Klasse A

Klasse B

Klasse C

Klasse D

Vertrek Retour Prijs 2e passagier 1 pers.kamer toeslag  
19-08-2020 05-09-2020 € 6.410 € 3.080 € 1.200
13-05-2021 30-05-2021 € 6.580 € 3.350 € 1.500
20-06-2021 07-07-2021 € 6.580 € 3.350 € 1.500
Vertrek Retour Prijs 2e passagier 1 pers.kamer toeslag  
19-08-2020 05-09-2020 € 6.620 € 3.080 € 1.200
13-05-2021 30-05-2021 € 6.880 € 3.350 € 1.500
20-06-2021 07-07-2021 € 6.880 € 3.350 € 1.500
Vertrek Retour Prijs 2e passagier 1 pers.kamer toeslag  
19-08-2020 05-09-2020 € 6.980 € 3.080 € 1.200
13-05-2021 30-05-2021 € 6.990 € 3.350 € 1.500
20-06-2021 07-07-2021 € 6.990 € 3.350 € 1.500
Vertrek Retour Prijs 2e passagier 1 pers.kamer toeslag  
19-08-2020 05-09-2020 € 0 € 3.080 € 1.200
13-05-2021 30-05-2021 € 0 € 3.350 € 1.500
20-06-2021 07-07-2021 € 0 € 3.350 € 1.500

Als de getoonde prijs 0 is, betekent dit dat de prijs nog niet bekend is wegens de beperkte beschikbaarheid van de motor die u gekozen hebt. Neem a.u.b. contact op met Crossroads Motortours over de beschikbaarheid en voor een offerte.

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel Ronald:
+31 (0)6 - 53 14 91 99

Uiteraard kunnen wij ook contact met jou opnemen.
* = Verplicht veld


contact

Contact informatie