USA Route 66
Route 66 1
Route 66 1Route 66 2Route 66 3Route 66 4Route 66 5Route 66 6Route 66 7Route 66 8Route 66 9


Route 66, bijna 4.000 kilometer lang, is de legendarische verbindingsweg tussen Chicago en Los Angeles. Hij ontstond in de jaren '30 en kende zijn hoogtijdagen in de jaren '50. Als je hem helemaal afrijdt, passeer je drie tijdzones en doorkruis je acht staten. Dat moet je eens in je leven gedaan hebben. En dit is je kans!


We bieden deze reis ook aan in combinatie met een bezoek aan Harley-Davidson in Milwaukee. Ben je geïnteresseerd, volg dan de link naar Route 66 Special


Angel Delgadillo

Angel Delgadillo (geboren 19 april 1927) is een Amerikaanse kapper en ondernemer in Seligman, Arizona, die ook wel de "beschermengel" van US Route 66 wordt genoemd. Hij is de belangrijkste oprichter van de Historic Route 66 Association of Arizona, opgericht in 1987 om campagne te voeren voor bewegwijzering "Historic Route 66" op de voormalige Amerikaanse snelweg; soortgelijke initiatieven zijn sindsdien in elke Amerikaanse Route 66-staat opgezet.

Copyright © 2023 Wikepedia, The Free Encyclopedia

Angel en Ronald

Wil je meer weten over deze tour, klik dan op “Reisschema".

Wil je de prijzen en vertrekdata weten, klik dan op “Prijzen & reserveren”. Klik dan je motorkeuze aan. Daarna verschijnen de prijzen per vertrekdatum in een overzicht. Als je achter de datum van je keuze klikt op reserveren, verschijnt het reserveringsformulier. Dat kun je invullen en pas als je op verzenden drukt heb je een reservering gemaakt.


We bieden deze reis ook aan in combinatie met een bezoek aan Harley-Davidson in Milwaukee. Ben je geïnteresseerd, volg dan de link naar Route 66 Special16 dagen

Tourkalender


 

Dag 1 : Amsterdam - Chicago

Je vliegt naar Chicago O’Hare waar wij je zullen verwelkomen en de transfer naar het hotel gereed staat. De eerste avond kunnen we kennismaken met elkaar en ons alvast verheugen op de fantastische reis die we gaan maken.

Dag 2 : Chicago - Pontiac [193 km]

Na het ontbijt gaan we de motoren ophalen bij het verhuurstation. Daarna gaan we naar het beginpunt van de historische Route 66. Na het nemen van wat foto's gaat de reis echt beginnen. We rijden Chicago uit door stadjes als Joliet, Wilmington en Gardner en komen op deze eerste rijdag gelijk al langs een aantal iconische Route 66 plekken zoals de Gemini Giant en het Ambler-Becker Texaco tankstation. Natuurlijk maken we veel fotostops en vertellen we over de geschiedenis van “the Mother Road”. Overnachten doen we in Pontiac.

Dag 3 : Pontiac - Carlinville [247 km]

We rollen over de Pontiac Trail door een “coalminers” gebied en vinden hier en daar stukjes van de historische Route 66 die in de buurt van de huidige weg liggen. Na een aantal leuke stops komen we in Atlanta onze tweede Muffler Man aan Route 66 tegen. Daarna rijden we nog over stukken Route 66 die u zullen verbazen. Overnachten doen we wederom pal aan de “Main Street of America” in Carlinville.

Dag 4 : Carlinville - Lebanon [393 km]

Vandaag rijden we Missouri binnen door bij St. Louis de Mississipps over te steken. Het landschap is hier heuvelachtiger dan in Illinois, hetgeen rijden over de stukken Route 66 die nog naast de snelweg liggen extra aangenaam maakt. Natuurlijk stoppen we weer op de meest interessante plekken van de Route. Onze trip eindigt vandaag in een historisch Route 66 hotel: het Munger Moss Motel in Lebannon.

Dag 5 : Lebanon - Claremore [378 km]

Route 66 voert ons vandaag door drie staten: Missouri, Kansas en Oklahoma. We nemen de tijd met stops bij oude winkels, tankstations, bruggen etc. Lunchen doen we in de buurt van de “Crossroads of America” waar het in Art Deco stijl gebouwde Boots Court staat. Na de lunch zullen we ontdekken dat de 18 kilometer Route 66 in Kansas nog veel van het karakter van de Mother Road behouden heeft. In Oklahoma staan vervolgens nog een aantal verrassende stops op het programma, voordat we eindigen bij ons hotel in Claremore.

Dag 6 : Claremore - Shamrock [509 km]

Dit is wederom een dag vol met hoogtepunten. een blauwe walvis, een paar museums, een gerestaureerd tankstation genoemd naar de "Mother of the Mother Road", een lange brug; kortom te veel om op te noemen. Niet lang nadat we Texas binnen rijden eindigt de rit bij ons hotel tegenover de wereldberoemde U-Drop-Inn in Shamrock.

Dag 7 : Shamrock - Tucumcari [339 km]

Ook deze dag zit weer vol met stops met typische Route 66 plekken waarvan de Cadillac Ranch de meest bekende is. Lunchen doen we in Adrian, op het punt waar we ons precies halverwege Route 66 bevinden. Daarna rijden we New Mexico binnen, alweer de zesde van de acht staten die we op deze tour doorkruisen. Het is nu niet ver meer naar het zoveelste historische icoon op deze trip: het Blue Swallow Motel in Tucumcari, onze overnachtingsplek van deze dag.

Dag 8 : Tucumcari - Santa Fe [317 km]

Als we Tucumncari verlaten zien we de vele oude neon reclames en historische gebouwen die deze plaats nog rijk is. We volgen het traject dat Route 66 voor 1937 volgde door de hooglanden van New Mexico naar Las Vegas (nee, niet die in Nevada) waar we de lunch zullen genieten. Omdat we vroeg bij ons hotel in Santa Fe arriveren, is er genoeg tijd over om dit mooie stadje te bezichtigen en souvenirs te kopen in een van de vele winkeltjes en gallerietjes.

Dag 9 : Santa Fe - Albuquerque [123 km]

Vandaag rijden we de minste kilometers van deze tour en hebben we een relaxte dag. We verlaten voor even de Route 66 om het oude mijnwerkers dorpje Madrid te bezoeken. Deze kunstenaarskolonie dankt zijn bekendheid vooral aan de filmkomedie "Wild Hogs" uit 2007 over een groep vrienden die besluiten om op de motor door de Verenigde Staten te gaan reizen (...). Onze eindbestemming vandaag is Albuquerque waar we ons die avond kunnen vermaken in de historische "Old Town".

Dag 10 : Albuquerque - Holbrook [383 km]

Bij het verlaten van Albuquerque passeren we de Rio Grande en rijden indianen gebied binnen. Lunchen doen we op een plek die de uitspraak "WOW" verdient. In Gallup bezoeken we een winkel met misschien wel de grootste verzameling originele, door de Native Americans handgemaakte kleden, juwelen, aardewerk en andere spullen. Overnachten doen we in één van de drie nog bestaande Wigwam Motels in Holbrook, Arizona.

Dag 11 : Holbrook - Williams [206 km]

Voorafgaand aan de rit van vandaag adviseren wij om het wereldberoemde lied "Take it Easy" door The Eagles te luisteren voordat we in Winslow stoppen. Na een bezoek aan de Grand Canyon Harley-Davidson dealer in Bellemont eindigen we vandaag in Williams, de stad waar in 1984 als laatste een Rote 66 omleiding over de Interstate geopend werd. Na aankomst hebben we ruim voldoende tijd om dit leuke plaatsje te verkennen.

Dag 12 : Williams - Seligman [286 km]

We beginnen vandaag met een wereldwonder: The Grand Canyon. Via de scenic views langs de South Rim kun je op vele manieren de canyon bekijken. Overnachten doen we wederom pal aan de Route 66 in Seligman, de “Birthplace of Historic Route 66”. Als zijn leeftijd het toe laat bezoeken we Angel Delgadillo ("The Guardian Angel of Route 66") in zijn tot souvenirshop omgebouwde kapperszaak, om het verhaal van de wederopstanding van Route 66 uit eerste hand te vernemen.

Dag 13 : Seligman - Barstow [510 km]

Vanaf Seligman rijden we over het langste nog bestaande ononderbroken stuk Route 66 met wederom veel aanleidingen om even te stoppen voor een bezichtiging en een foto. Na het oversteken van de Colorado rivier arriveren we in Californië, de laatste staat op onze reis. Na de lunch rijden we door de Mojave Desert naar Barstow waar in het hotel een lekker koud biertje en een verfrissende duik in het zwembad op ons wachten.

Dag 14 : Barstow - Los Angeles [306 km]

De laatste dag van Route 66 brengt ons naar Santa Monica, het eindpunt van Route 66. Na 3.940 kilometer Route 66 (plus wat extra kilometers) hebben we de reis volbracht. Wat blijft zijn de mooie herinneringen aan al de unieke mensen die we ontmoet hebben en de prachtige plekken die we bezocht hebben.

Dag 15 : Los Angeles – Amsterdam

Het zit er nu echt op. We verzorgen de transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar Amsterdam.

Dag 16 : Aankomst AmsterdamInbegrepen zijn:

 • Vliegreis Amsterdam - Chicago, Los Angeles - Amsterdam *
 • Alle transfers
 • Alle overnachtingen in hotels/motels op basis van indeling op een tweepersoonskamer
 • Tol- en parkeergelden
 • Entree (nationale) parken
 • Motorhuur naar keuze **
 • Verzekering voor schade aan de motor
 • WA verzekering voor aansprakelijkheid jegens derden (conform het minimum vereist in de staat waar gehuurd wordt)
 • Beide verzekeringen zonder eigen risico
 • Brandstof tijdens gemeenschappelijke ritten
 • Professionele reisleiding door ervaren tourleiders
 • Frisdrankenservice: gratis water en softdrinks uit onze koelbox
 • BBA: een biertje bij aankomst, iedere dag na het rijden een heerlijk koel biertje
 • BBQ service: we hebben een uitgebreide uitrusting om een BBQ te organiseren
 • Gebruik van de reservemotor
 • Volgwagen met bagagefaciliteiten
 • Een BBQ
 • Een pizza avond
* Heb je specifieke wensen betreffende je vlucht, zoals vertrek vanaf een andere luchthaven of businessclass vliegen of rechtstreeks naar huis vliegen of ...? Vermeld dit dan in het opmerkingen veld op het reserveringsformulier. Crossroads Motortours neemt dan contact met je op om een en ander tegen een kostendekkende meerprijs te realiseren.
** Indien de gewenste motor niet beschikbaar is krijg je een gelijkwaardige motor of een upgrade.

Niet inbegrepen zijn:

 • Luchthavenbelasting en andere toeslagen betreffende de vliegreis
 • Maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering

Prijs- en routewijziging voorbehouden.Klasse A

Harley-Davidson® Heritage Softail® Classic

Harley-Davidson® Heritage Softail® Classic

Zadelhoogte: 66 cm
Gewicht: 328 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 19 liter
Harley-Davidson® Street Bob®

Harley-Davidson® Street Bob®

Zadelhoogte: 63,5 cm
Gewicht: 297 kg
Cilinderinhoud: 1868 cc
Tankinhoud: 13,3 liter


Klasse B

Harley-Davidson® Street Glide®

Harley-Davidson® Street Glide®

Zadelhoogte: 66 cm
Gewicht: 376 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Harley-Davidson® Road Glide®

Harley-Davidson® Road Glide®

Zadelhoogte: 68,6 cm
Gewicht: 388 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter


Klasse C

Harley-Davidson® Street Glide® Touring Edition

Harley-Davidson® Street Glide® Touring Edition

Zadelhoogte: 68,6 cm
Gewicht: 376 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 19 liter
Harley-Davidson® Road Glide® Touring Edition

Harley-Davidson® Road Glide® Touring Edition

Zadelhoogte: 68,6 cm
Gewicht: 372 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 19 liter


Klasse D

Harley-Davidson® Electra Glide®

Harley-Davidson® Electra Glide®

Zadelhoogte: 73,7 cm
Gewicht: 410 kg
Cilinderinhoud: 1496 cc
Tankinhoud: 19 liter
Harley-Davidson® Road Glide® Ultra

Harley-Davidson® Road Glide® Ultra

Zadelhoogte: 71,1 cm
Gewicht: 408 kg
Cilinderinhoud: 1690 cc
Tankinhoud: 19 literKies een motor

Klik op het motor type om prijzen te zien.
Alle prijzen zijn in Euro.


Klasse A

  

Klasse B

  
 

Klasse C

  

Klasse D

  

Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
19-06-2024 04-07-2024 € 7.450 € 4.450 € 2.100
16-08-2024 31-08-2024 € 7.450 € 4.450 € 2.100
03-09-2024 18-09-2024 € 7.450 € 4.450 € 2.100
18-07-2025 02-08-2025 € 7.450 € 4.450 € 2.100
15-08-2025 30-08-2025 € 7.450 € 4.450 € 2.100
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
19-06-2024 04-07-2024 € 7.580 € 4.450 € 2.100
16-08-2024 31-08-2024 € 7.580 € 4.450 € 2.100
03-09-2024 18-09-2024 € 7.580 € 4.450 € 2.100
18-07-2025 02-08-2025 € 7.580 € 4.450 € 2.100
15-08-2025 30-08-2025 € 7.580 € 4.450 € 2.100
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
19-06-2024 04-07-2024 € 7.680 € 4.450 € 2.100
16-08-2024 31-08-2024 € 7.680 € 4.450 € 2.100
03-09-2024 18-09-2024 € 7.680 € 4.450 € 2.100
18-07-2025 02-08-2025 € 7.680 € 4.450 € 2.100
15-08-2025 30-08-2025 € 7.680 € 4.450 € 2.100
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
19-06-2024 04-07-2024 € 7.880 € 4.450 € 2.100
16-08-2024 31-08-2024 € 7.880 € 4.450 € 2.100
03-09-2024 18-09-2024 € 7.880 € 4.450 € 2.100
18-07-2025 02-08-2025 € 7.880 € 4.450 € 2.100
15-08-2025 30-08-2025 € 7.880 € 4.450 € 2.100

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel Ronald:
+31 (0)6 - 53 14 91 99

Uiteraard kunnen wij ook contact met jou opnemen.
* = Verplicht veld


contact

Contact informatie