Informatie Motorreizen Zuid Afrika


Bevolking en taal


In Zuid-Afrika worden officieel twee talen gesproken: Engels en Zuid-Afrikaans, dat lijkt op de Nederlandse taal.De bevolking van Zuid-Afrika is onder te verdelen in diverse volkeren met elk hun eigen tradities en cultuur. In totaal wonen er zo’n 45 miljoen mensen in het land. De gekleurde bevolking is onder te verdelen in negen etnische groepen, waarvan de Zulu’s de grootste is. Deze etnische groepen spreken vaak een eigen taal.


Eten en drinken


De Zuid-Afrikaanse keuken is door de migratiegeschiedenis van het land erg gevarieerd. Doordat etnische groepen zich steeds hebben moeten aanpassen, is de keuken ook mee veranderd. Een typisch Zuid-Afrikaans ritueel is het braaien. Deze barbecue wordt groots aangepakt met veel vlees en vaak veel alcohol. In lokale restaurants kunt u voor een schappelijke prijs zeer gevarieerd eten. Daarnaast bent u vast wel bekend met de Zuid-Afrikaanse wijnen die wereldwijd goed in de smaak vallen.


Geld en fooi


De munteenheid in Zuid-Afrika is de Rand. In de steden kunt u bij de meeste banken, winkelcentra en benzinestations geld opnemen. Het is van belang dat het logo van uw pas overeenkomt met het logo op de geldautomaat. In veel gevallen heeft uw bank uit veiligheidsredenen het pinnen in het buitenland geblokkeerd. Zorg er dus voor dat u dit voorafgaand aan de reis bij uw bank aanvraagt. U kunt ook gebruikmaken van creditcards. Bij vrijwel alle hotels, restaurants, winkels en parken worden deze geaccepteerd. Bij benzinestations kunt u vaak niet betalen met uw creditcard. Gemiddeld wordt een fooi gegeven van tien procent.


Paspoort en rijbewijs


Wanneer u naar Zuid-Afrika reist heeft u een geldig Nederlands paspoort nodig. Ook voor kinderen is het verplicht een geldig Nederlands paspoort te hebben, en mogen dus niet meer meereizen op het paspoort van ouders. Een visum is niet nodig wanneer u korter dan drie maanden verblijft in Zuid-Afrika. U dient in uw paspoort nog twee blanco pagina's te hebben voor de stempel. Ook is het verplicht om een retour-of doorreisticket te hebben. Uw paspoort dient nog enkele maanden geldig te zijn, na terugkomst in Nederland.
U heeft een geldig Nederlands rijbewijs nodig om een motor te besturen in zuidelijk Afrika.


Kleding en helm


Regen- en motorkleding zijn aan te bevelen. Tevens adviseren we je eigen helm mee te nemen. In Zuid Afrika geldt een helmplicht.


Voltage en telefoneren


In Zuid-Afrika wordt gewerkt met hetzelfde voltagesysteem als in Nederland, namelijk 220 volt. Echter is het wel noodzakelijk dat u een reisstekker meeneemt. Telefoneren kan in telefooncellen, hiervoor zijn telefoonkaarten te koop in onder andere hotels, postkantoren en luchthavens. U kunt ook bellen met uw gsm want het bereik is prima. De kosten kunnen echter hoog oplopen.


Vaccinaties


Voor het reizen naar zuidelijk Afrika kunnen diverse inentingen worden aangeraden. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de GGD. Indien u medicijnen gebruikt en meeneemt heeft u een doktersverklaring of een medisch paspoort nodig.


Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel Ronald:
+31 (0)6 - 53 14 91 99

Uiteraard kunnen wij ook contact met jou opnemen.
* = Verplicht veld


contact

Contact informatie