USA Music and Bikes Mini
Music and Bikes 1
Music and Bikes 1Music and Bikes 2Music and Bikes 3Music and Bikes 4Music and Bikes 5Music and Bikes 6Music and Bikes 7Music and Bikes 8Music and Bikes 9


Een Music and Bikes Mini moet in een muziek stad starten en eindigen. In welke stad is het nu gezelliger als in New Orleans.
We beginnen en eindigen dus in de Big Easy, New Orleans. Heerlijk een dag acclimatiseren in deze gave stad. En dan gaan we rijden. Overdag lekker toeren op je motor. 's Avonds genieten van live blues, jazz, rock of country. In beroemde 'music cities' als Nashville, Memphis en New Orleans, maar ook in minder bekende plaatsen tussen de locals. Beale Street, French Quarter, muziekkroegjes: here we come!
We rijden de tour bewust anti-clockwise zodat er een mooie opbouw zit in het rijden maar ook in de volgorde van de Muzieksteden.


Wil je meer weten over deze tour, klik dan op “Reisschema".

Wil je de prijzen en vertrekdata weten, klik dan op “Prijzen & reserveren”. Klik dan je motorkeuze aan. Daarna verschijnen de prijzen per vertrekdatum in een overzicht. Als je achter de datum van je keuze klikt op reserveren, verschijnt het reserveringsformulier. Dat kun je invullen en pas als je op verzenden drukt heb je een reservering gemaakt.


11 dagen

Tourkalender


 

Dag 1 : Amsterdam - New Orleans

Vertrek vanaf Amsterdam naar New Orleans.. Het is een lange vlucht geweest met een overstap want er wordt internationaal niet rechtstreek op New Orleans gevlogen. We komen redelijk op tijd aan in New Orleans dus er is nog tijd voor een paar gave muziekkroegjes in Bourbon Street of Frenchmen Street. We slapen in een leuk hotel in het centrum van de stad bij French Quarter.

Je kunt een wandeling maken door de stad en met name French Quarter.
New Orleans heeft een lang en roemrucht verleden met een Franse periode maar ook de Spanjaarden hebben hier jarenlang een nederzetting gehad.
Dit alles vind je terug in deze prachtige stad ook wel “THE BIG EASY” genaamd.
Er zijn hier zoveel dus bijzondere dingen te zien.
Louis Armstrong Park, Congo Square en het studiootje waar Fats Domino zijn eerste single opnam. Maar er is nog veel meer. Bijzondere plekken allemaal. En wat dacht je van een Cafee latte met een Appelbeignet in French Market of een vers gerolde Sigaar van de Cigar Factory. Wereldberoemd.

Dag 2 : New Orleans - Selma [400 km]

Vandaag halen we de motoren op en rijden richting Selma. Selma is bekend van de rassenrellen en Martin Luther King. Het was hier waar de Civil Rights Movement in de jaren 50 en 60 van de 20ste eeuw haar strijdtoneel had. De strijd voor gelijke rechten van de zwarte bevolking vond hier in alle hevigheid plaats, zoals op de beruchte Edmund Pettus Bridge tijdens de mars van Selma naar Montgomery.
Montgomery is ook waar Rosa Parks weigerde om achter in de bus plaats te nemen en daarmee het startsein gaf voor de jaar-lange Bus Boycot die uiteindelijk leidde tot de desegregatie van openbaar vervoer tussen de staten in de VS.
We vertellen je hierover op de tour. Zeer gedenkwaardig.

Dag 3 : Selma - Dalton [350 km]

Vandaag rijden we door de stadjes als Montgomery en verdiepen we ons nog meer in de tijd van Martin Luther King Jr. en de Civil Rights Movement. Daarna zoeken wij onze weg richting Dalton en maken we ons op voor de Smokey Mountians.

Dag 4 : Datlton - Gatlinburg [300 km]

We rijden door de bossen om uit te komen bij de Smokey Mountains en de beroemde “TAIL OF THE DRAGON”. 318 bochten in 11 mijl. De Adrenaline spuit uit je oren. Bedenk het zelf maar. Dit moet je gereden hebben. Dit hele gebied is trouwens een paradijs voor de motorrijder.
We overnachten in de Smokey Mountains na aankomst kunnen we eventueel gaan eten op een van de sfeervolle terrasjes, om daarna een ”local pub” te bezoeken.

Dag 5 : Gatlinburg - Nashville [418 km]

Nashville is de muziek hoofdstad van de wereld. Iedere muzikant droomt ervan om hier een plaat op te kunnen nemen.
De sfeer en cultuur is hier totaal anders als wat je in eerder deze tour zag of in Memphis zult gaan zien. Je kunt naar het Johnny Cash museum gaan en zijn graf bezoeken.
Je kunt verder de dag invullen met heerlijk rondbanjeren en shoppen en dan natuurlijk ’s avonds weer de muziek

Op Broadway kun je ergens lekker eten of gewoon een Burger in een van de vele muziektentjes hier. Er is ook nog een deel van de stad, Printers Alley waar je als je niet zo van de Country Muziek bent lekker naar de Bleus kunt gaan luisteren.

Dag 6 : Nashville - Memphis [418 km]

Van de country naar de blues! Voor we in “de Bluesstad” Memphis aankomen hebben we een fantastische rit over Natchez Trace Parkway, één van de mooiste wegen om met de motor te rijden.
In Memphis is veel te beleven. Je kunt vanavond stappen op Beale Street, waar de blues ”over de straat rolt”. Niet alleen in B.B. King’s Café, maar overal waar je loopt, komt de muziek je tegemoet. Ook kunnen we je meenemen naar een plaatselijk café, buiten de toeristen zone, waar de roots van de blues liggen en je dat als zodanig kunt beleven. Een geweldige ervaring!!!

Er is de volgende ochtend uitgebreid tijd om Memphis te verkennen en op zoek te gaan naar de oorsprong van de Rock'n Roll. Bezoek uitgebreid het Graceland van Elvis en/of de wereldberoemde Sun studio's waar menig bekende muzikant voetsporen heeft achtergelaten. Ook gaan we naar de Civil Rights Museum bij het Lorraine motel. Hier is het waar Marten Luther King is vermoord. Zeer indrukwekkend.

Dag 7 : Memphis - Clarksdale [150 km]

Met de Blues nog in de benen vertrekken we richting Clarksdale. We rijden door een vrij arme omgeving, wat je een beetje een beeld geeft van the Deep South van de Verenigde Staten. Onderweg bezoeken we een katoenverwerkingsfabriek en rijden we parallel aan de Mississippi. We overnachten in Clarksdale waar volgens de overlevering de Blues geboren is en het eerste rock 'n roll nummer geschreven is.
Hier bevindt zich het Delta Bleus museum en de beroemde Crossroads. Daar waar Robert Johnson zijn ziel aan de duivel heeft verkocht in ruil voor succes in de muziek. Er zijn vele songs geschreven over deze Crossroads. We kunnen lunchen bij de beroemde Ground Zero Bleus Club van Morgan Freeman. Echt de moeite waard.

We slapen op de beroemde Hopson Plantation in orginele shacks. Wow, dit is een belevenis. ’s Avonds speelt er voor ons in de bluesclub van Hopson een band voor ons.

Dag 8 : Clarksdale - Natchez [440 km]

We laten Clarcksdale achter ons en vervolgen onze weg door Mississippi. De omgeving is bosrijk, afgewisseld door katoenplantages. We krijgen ruimschoots de tijd om kennis te maken met deze arme maar cultuurrijke staat. We overnachten in Natchez aan de Mississippi rivier op een fraaie locatie. Voordat we naar ons hotel gaan we nog naar huis van het Jerry Lee Lewis, waar nu een leuk museum gehuisvest is dat wordt beheerd door zijn kleindochter.
Natches is ook bekend van zijn slavenmarkt van gelukkig lang geleden. Wel indrukwekkend om te bezoeken en dat doen we ook.

Dag 9 : Natchez - New Orleans [270 km]

Vanuit Natchez rijden we Louisiana binnen. Voordat we New Orleans bereiken is er de gelegenheid om een Swamptour te maken. Pas op voor de alligators!!
Na aankomst in New Orleans leveren we de motoren in, en maken we ons op voor de laatste avond van deze tour. We duiken natuurlijk onder in de Blues. Er is hier overal en altijd muziek. De muziek ligt hier trouwen gewoon op straat en als je de plekjes weet loop je zomaar tegen een spontane jamsessie aan.
Een van de meest Local Blues Clubs is Blue Nile. Wat een sfeer.

Dag 10 : Vertrek naar huis

Het zit er helaas weer op, transport naar het vliegveld en we vertrekken richting Amsterdam.

Dag 11 : Aankomst AmsterdamInbegrepen zijn:

 • Vliegreis Amsterdam - New Orleans, New Orleans - Amsterdam *
 • Alle transfers
 • Alle overnachtingen in hotels/motels op basis van indeling op een tweepersoonskamer
 • Tol- en parkeergelden
 • Entree (nationale) parken
 • Motorhuur naar keuze **
 • Verzekering voor schade aan de motor
 • WA verzekering voor aansprakelijkheid jegens derden (conform het minimum vereist in de staat waar gehuurd wordt)
 • Beide verzekeringen zonder eigen risico
 • Brandstof tijdens gemeenschappelijke ritten
 • Professionele reisleiding door ervaren tourleiders
 • Frisdrankenservice: gratis water en softdrinks uit onze koelbox
 • BBA: een biertje bij aankomst, iedere dag na het rijden een heerlijk koel biertje
 • BBQ service: we hebben een uitgebreide uitrusting om een BBQ te organiseren
 • Gebruik van de reservemotor
 • Volgwagen met bagagefaciliteiten
 • Een BBQ
 • Een pizza avond
 • Graceland
* Heb je specifieke wensen betreffende je vlucht, zoals vertrek vanaf een andere luchthaven of businessclass vliegen of ...? Vermeld dit dan in het opmerkingen veld op het reserveringsformulier. Crossroads Motortours neemt dan contact met je op om een en ander tegen een kostendekkende meerprijs te realiseren.
** Indien de gewenste motor niet beschikbaar is krijg je een gelijkwaardige motor of een upgrade.

Niet inbegrepen zijn:

 • Luchthavenbelasting en andere toeslagen betreffende de vliegreis
 • Maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • National Civil Rights Museum en Lorraine Motel
 • Sun Studio's

Prijs- en routewijziging voorbehouden.Klasse A

Harley-Davidson® Heritage Softail® Classic

Harley-Davidson® Heritage Softail® Classic

Zadelhoogte: 66 cm
Gewicht: 328 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 19 liter
Harley-Davidson® Street Bob®

Harley-Davidson® Street Bob®

Zadelhoogte: 63,5 cm
Gewicht: 297 kg
Cilinderinhoud: 1868 cc
Tankinhoud: 13,3 liter


Klasse B

Harley-Davidson® Street Glide®

Harley-Davidson® Street Glide®

Zadelhoogte: 66 cm
Gewicht: 376 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter
Harley-Davidson® Road Glide®

Harley-Davidson® Road Glide®

Zadelhoogte: 68,6 cm
Gewicht: 388 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 22,7 liter


Klasse C

Harley-Davidson® Street Glide® Touring Edition

Harley-Davidson® Street Glide® Touring Edition

Zadelhoogte: 68,6 cm
Gewicht: 376 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 19 liter
Harley-Davidson® Road Glide® Touring Edition

Harley-Davidson® Road Glide® Touring Edition

Zadelhoogte: 68,6 cm
Gewicht: 372 kg
Cilinderinhoud: 1746 cc
Tankinhoud: 19 liter


Klasse D

Harley-Davidson® Electra Glide®

Harley-Davidson® Electra Glide®

Zadelhoogte: 73,7 cm
Gewicht: 410 kg
Cilinderinhoud: 1496 cc
Tankinhoud: 19 liter
Harley-Davidson® Road Glide® Ultra

Harley-Davidson® Road Glide® Ultra

Zadelhoogte: 71,1 cm
Gewicht: 408 kg
Cilinderinhoud: 1690 cc
Tankinhoud: 19 literKies een motor

Klik op het motor type om prijzen te zien.
Alle prijzen zijn in Euro.


Klasse A

  

Klasse B

  
 

Klasse C

  

Klasse D

  

Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
16-04-2024 26-04-2024 € 5.550 € 2.920 € 1.500
15-10-2024 25-10-2024 € 5.550 € 2.920 € 1.500
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
16-04-2024 26-04-2024 € 5.680 € 2.920 € 1.500
15-10-2024 25-10-2024 € 5.680 € 2.920 € 1.500
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
16-04-2024 26-04-2024 € 5.780 € 2.920 € 1.500
15-10-2024 25-10-2024 € 5.780 € 2.920 € 1.500
Vertrek Retour Prijs Passagier 1 pers.kamer toeslag  
16-04-2024 26-04-2024 € 5.880 € 2.920 € 1.500
15-10-2024 25-10-2024 € 5.880 € 2.920 € 1.500

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op als je vragen hebt over onze motortours.

Bel Ronald:
+31 (0)6 - 53 14 91 99

Uiteraard kunnen wij ook contact met jou opnemen.
* = Verplicht veld


contact

Contact informatie